Какво ново от издателство "Колибри" през 2016 година

4903
Какво ново от издателство "Колибри" през 2016 година
Снимка: iStock/Guliver

Отшумя една благодатна литературна година, увенчана със серия от вълнуващи събития по случай 25-ия юбилей на издателство "Колибри". Затова пък през 2016-а ще четем изключително разнообразни заглавия, подписани от автори от всички краища на света.

Сред големите акценти на новия литературен сезон несъмнено се нарежда третият роман на Робърт Галбрейт – „Career of Evil”, който вече се сдоби с ласкави рецензии от страна на най-авторитетните международни издания.

Излезе новият роман на Исабел Алиенде "Японският любовник"

В 21-вия си поред роман Алиенде отново подхваща историите, които ѝ спечелиха световна известност и които най-силно вълнуват многобройна...

Още през първото тримесечие на 2016-а ще издадем и шедьовъра на австралиеца Ричард Фланаган – „Тесният път към далечния север”, с който той спечели една от най-престижните литературни награди в света - „Ман Букър“. Заглавието е заимствано от прочутия с метафоричните си духовни обобщения пътепис на японския класик Мацуо Башо.

Няма да разочароваме и верните почитатели на Джонатан Франзен, автора на „Свобода” и „Поправките”. Излиза българското издание на „Purity”, проницателна черна комедия, която се нареди сред най-очакваните американски романи на 2015-а.

Почитателите на Томас Пинчън, най-мистериозния съвременен американски автор, могат да спят спокойно – последният му роман, „The Bleeding Edge” (2013), ще има българско издание! Известни с богатството на стилистични похвати и културни препратки, произведенията на Пинчън го открояват като една от иконите на постмодерната литература.

Забележителната поредица „Съвременна европейска проза” ще приобщи заглавия като „Тирза” на нашумелия холандски писател Арнон Грюнберг (романът вече е екранизиран), яркия пародиен разказ „Лагерът на леките жени” на Антон Балаж, „Кралството” на популярния френски романист и сценарист Еманюел Карер, модерния шедьовър „Моята блестяща приятелка” на Елена Феранте, една от най-добрите италиански писателки през последните години (българската публика посрещна топло романа й „Дни на самота”).

Откъс от "Непознатият" на Харлан Коубън

НЕПОЗНАТИЯТ НЕ РАЗБИ СВЕТА на Адам от раз. Точно това си внушаваше впоследствие Адам Прайс, но то си беше чиста лъжа. Още в първия миг,...

Ще зарадваме и почитателите на модерната класика – предстои да излязат „Бостънци” на Хенри Джеймс, брилянтна сатира на движението за правата на жените в Америка, сборникът „Дъблинчани” на Джеймс Джойс (много от героите в „Дъблинчани“ се появяват и в емблематичния роман на Джойс – „Одисей“) и „Нощ и ден”, един от по-ранните романи на Вирджиния Улф. През 2016-а ще дискутираме и новите книги на Давид Фоенкинос, Амели Нотомб, Паоло Джордано и Пол Остър.

Очаквайте „Зелената къща”, втория роман на Нобеловия лауреат за литература Марио Варгас Льоса, не пропускайте и „Лупита обичаше да глади” на изкусната мексиканска разказвачка Лаура Ескивел!

Третата книга на Юнас Юнасон, чийто колоритен протагонист вече предизвика фурор, се очаква с нетърпение и в България.

И това са само част от изненадите.

На 14 декември излиза от печат най-шокиращият трилър на Харлан Коубън - "Непознатият"!

„Непознатият“ (превод: Венцислав К. Венков, 384 стр., цена: 16 лв.) ще погълне вниманието ви още с първата страница и ще ви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги