"Книга на душите" от Джеймс Осуалд

19551
"Книга на душите" от Джеймс Осуалд
Снимка: Хермес

„Книга на душите“. Завладяващ и неустоим роман с най-заплетената загадка, която ще затрудни и най-ревностните почитатели на кримижанра!

Десет поредни години преди Коледа в Единбург изчезва по една млада жена, която скоро след това е захвърлена мъртва. Местопрестъпленията категорично затвърждават мнението на полицията, че в града върлува жесток сериен убиец, който умело прикрива следите си. Накрая Коледния убиец все пак допуска грешка, която води до залавянето му. Но това не носи голяма утеха на инспектор Тони Маклейн, защото годеницата му е последната жертва на психопата.

Лятно турне на Вероника Денева – среща с автограф с читателите от Русе, Пловдив и Стара Загора

Издателска къща „Хермес“ има удоволствието да Ви покани на срещи с автограф с Вероника Денева на: 19 юни (петък) – Р...

Дванайсет години по-късно Коледния убиец умира в затвора и инспектор Маклейн вече може да превъзмогне болезненото минало. С наближаването на коледните празници обаче отново е открита мъртва жена. Престъплението носи почерка на Коледния убиец, което предизвиква куп въпроси и съмнения. Дали убийството е дело на имитатор, или полицията не е заловила истинския виновник? Инспектор Маклейн е твърдо убеден, че е изпратил в затвора правилния човек. Но тогава кой извършва убийствата сега? Тони отново трябва да се върне към мъчителните спомени, за да разбере какво се случва.

Подобно на мнозина начинаещи и неизвестни писатели, Джеймс Осуалд пуска дебютния си роман – „Естествена смърт“, в интернет пространството срещу незначителна сума. През първите 30 дни от заглавието са свалени 50 000 екземпляра и то се изкачва в челната десетка на електронната книжарница „Амазон“, където се задържа дълго време. Скоро най-големите английски издателства се борят за правата за издаване на книгите на Осуалд. Авторът подписва договор за шестцифрена сума за следващите две заглавия с главен герой инспектор Тони Маклейн. Книгите му са преведени на над 20 езика и са тотален хит в Европа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги