Компас към успеха

45918
Компас към успеха
Снимка: Хермес

(Започнал като бедно момче, с инженерна диплома от не особено престижен университет, Казуи Инамори изгражда международна корпорация с активи за милиарди. Той е не само прозорлив и успешен бизнесмен, но и много уважаван филантроп и визионер. Практикуващ будист, Инамори се опитва да покаже, че е възможно да постигнеш успех в живота и бизнеса, ако се ръководиш от морални и духовни принципи и имаш високи идеали. Носител е на множество международни награди за приноса си в развитието на технологиите, културата  и комуникациите, както и за налагане на високи духовни принципи в бизнеса. Учредител е на престижната международна награда Киото за изключителни постижения в областта на технологиите, науката, философията и изкуството.

Как да вложим страст и духовност в живота и бизнеса

Голяма част от хроничното неудовлетворение и нещастие в днешния свят се дължи на факта, че хората не откриват смисъл в живота си. Това е така, защото им липсва вътрешен компас, т.е философия за живота, която да ги ръководи във всички техни начинания и да определя пътя им. Според автора на тази книга смисълът на живота не е в това да задоволим егоистичните си желания, а да развием потенциала, с който сме дошли на тази земя. Да усъвършенстваме ума и душата си. Да станем по-добри хора.

Акушерката от харема

Четиринадесетгодишната Лея живее с родителите и годеника си в селцето Каш. Безмилостното номадско племе юруци напада семейството и люби...

Казуо Инамори, един от най-успешните японски бизнесмени,  е открил, че както в живота, така и в бизнеса, най важното е да се ръководим от определени духовни и морални принципи. Най-простичките етични норми, с които сме отраснали, като: не лъжи; не вреди на никого; не бъди алчен или себичен, са доказали своята  меродавност в дългосрочен план.  Много талантливи и способни хора не успяват в живота, защото интелектуалните им качества не са подкрепени от морални устои. Ръководени от егоистични мотиви, самозабравили се от чувството си за превъзходство над останалите, мнозина изгубват правилната посока и усещането за добре изживян живот.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги