Месец на Агата Кристи с издателство ЕРА

4001
Месец на Агата Кристи с издателство ЕРА
Снимка: Издателство ЕРА

На 15 септември се навършват 131 години от рождението на Агата Кристи и по традиция издателство ЕРА обявява МЕСЕЦ НА АГАТА КРИСТИ.

В периода 7септември - 7 октомври издателство ЕРА ще зарадва читателите с награди, ще предоставим отстъпки на книгите от богатата колекция с издания от АГАТА КРИСТИ. Годишнината се отбелязва и с три книги, с изцяло обновени корици, дело на изключително талантливата Фиделия Косева – сборникът с разкази „Четиримата заподозрени“ и криминалните романи „Защо не повикаха Евънс“, „Фатален Шанс“.

"1001 нощи без секс" - Отговорите на всички неудобни въпроси, които не ви дават мира!

Тази книга няма да ви направи по-богати, по-слаби или по-умни. Тя ще ви покаже, че повечето проблеми, които ви терзаят, изобщо не са то...

"За нас, издателите за България на Кралицата на криминалния жанр е от изключително значение, че популяризирахме Агата Кристи и сред по-младото поколение. Творчеството на писателката е необятно и Агата Кристи е най- известният криминален автор в света! Нейните творби са на цял век и остават вечно запленяващи, непозволяващи на времето да „открадне“ тяхната непредсказуемост, ексцентричност и мистериозност. Същевременно се четат леко и увлекателно. Новаторите в криминалния жанр залагат на динамика и мащабност, а в романите на Агата Кристи царува логиката. Разказвателните похвати на гениалната писателка, както и изкусното изграждане на герои със специфичен характер, обаяние и методи за разкриване на най-заплетените престъпления, създават усещане за непредвидимост. Агата Кристи създава персонажи, които притежават впечатляващи детективски умения и разгадават мистерията с неподражаем почерк. Именно затова историите на Кралицата на криминалния жанр ще продължат да пленяват читателите от всички поколения. Вечно интригуващите ѝ произведения са преведени на над сто езика, продадени са в повече от два милиарда екземпляра. Открояваща се, непредвидима и провокираща интереса, Агата Кристи е обявена за "Първата дама на криминалния жанр" .Тя е единственият писател в жанра, който създава двама еднакво популярни и любими герои. Белгийският детектив Еркюл Поаро е нисък, закръглен и с доста комичен вид, притежава остър като бръснач ум и се уповава безрезервно на своите „малки сиви клетки”. Слабичката симпатична стара мома Джейн Марпъл е другият емблематичен и обичан детектив. Тясе занимава с благотворителност, интересува се от клюки и благодарение на желязната си логика разплита всяко престъпление, което се случва наоколо. На страниците на криминалните разкази и романи на Агата Кристи оживяват и героите Ариадни Оливър, Паркър Пайн, Томи и Тапънс, старши инспектор Батъл.", съобщават от издателство ЕРА.

Неслучайно филмовата индустрия екранизира редица произведения по романите на Агата Кристи. Пълнометражните филми по книгите на Агата Кристи също постигат успех, сред известните заглавия са „Зло под слънцето“, “Трагедия в три действия” и „Убийство в Ориент Експрес“. Догодина се очаква световната премиера на „Смърт край Нил“, а вече започнаха снимките и на „Защо не повикаха Евънс“ с участието на Хю Лори, Ема Томпсън и други. Най-популярните екранизации са с участието на Дейвид Сушей в ролята на Поаро. За ролята си той коментира: „Създадох си личен списък с навиците и характера на Поаро. Нарекох го моето „досие с характеристики“. Списъкът обхваща пет страници и деветдесет и три различни аспекта от живота на Поаро. Пазя списъка и до днес - всъщност го носех на снимачната площадка със себе си през всичките години, докато играех ролята на Поаро и подарявах копие на всеки режисьор, с когото работех.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги