"Погледни отново" от сина на Хорхе Букай

71705
"Погледни отново"  от  сина на Хорхе Букай
Снимка: Хермес

Демиан Букай, синът на Хорхе Букай – най-четеният автор през последните години в България, дебютира със своя книга, а на 9 юни двамата ще пристигнат заедно в София.

Освен с читателите си в София, тази година двамата Букай ще се срещнат и с почитателите си във Велико Търново и Пловдив.
Това ще бъде първото посещение на Демиан Букай у нас, докато

Хорхе е гостувал в три поредни години – през 2010, 2011 и 2012 година. Сега Букай – баща и син, ще направят съвместна премиера под мотото „НЕКА НИ РАЗКАЖАТ“, в която ще представят заедно новите си книги - „Погледни отново“ на Демиан и „20 стъпки напред“ на Хорхе Букай, която ще излезе успоредно с пристигането на авторите в страната.

Демиан Букай е завършил медицина в Университета в Буенос Айрес и след това е специализирал психиатрия. Специалист е по гещалт-терапия, но е минал обучение и в други терапевтични практики.

Алпийския дневник на Сергей Герджиков

На 25 април излиза „Алпийски дневник“ на Сергей Герджиков! Книгата е изпълнена с приключенски дух, адреналин, екзотика и оп...

Работи като терапевт-консултант на семейства, тийнейджъри и двойки.

Води семинари и уъркшопи в Аржентина, Уругвай и Мексико, като основно се фокусира върху употребата на литературата и киното като терапевтично и учебно средство.

Сътрудничи на испанското списание „Менте сана“ („Здрав Дух“).
Живее в Буенос Айрес със съпругата и с двете си деца.

Още със заглавието си книгата на Демиан Букай провокира изследователския дух, който тлее в нас. Всички се сблъскваме с многобройни трудности в живота си, имаме своите дилеми, колебания и съмнения. Авторът на тази книга ни приканва да променим перспективата, с която гледаме на живота си. Може би, ако успеем да погледнем с други очи на проблема, който ни измъчва, ще установим, че той всъщност не е толкова страшен, колкото ни се струва. Че буди в нас смях, вместо тъга; приемане - вместо негодувание; разбиране - вместо отрицание… И ако успеем да пренесем този нов поглед върху конфликтите, с които се сблъскваме ежедневно, ще успеем да си изградим нова, по-ефективна стратегия за справяне с трудностите.

Всяка от разгледаните проблемни ситуации е илюстриарана с примери от филми, като „Матрицата”, „Междувездни войни” и др.; от книги: на Дж. Р. Толкин, Урсула Ле Гуин, Михаел Енде, Хорхе Луис Борхес; от дзен-будизма, митологията, както и с истории, библейски разкази, цитати от древни философи... Всички те имат за цел да помогнат на читателя да открие нещо, което досега е убягвало от погледа му. Защото само ако успеем да погледнем на себе си и на света по нов начин, само тогава промяната ще стане възможна.

12 стъпки към суровоядството

На 9 май излиза книгата „12 стъпки към суровоядството“ на Виктория Бутенко! След абсолютния успех на бестселъра „Енер...

 

 

 

 

Хорхе Букай - "Пътят на самозависимостта"

Издателска къща „Хермес“ представя новата книга на Хорхе Букай -  „Пътят на самозависимостта“. След &bdquo...

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com