Проф. Георги Фотев за "Човешката несигурност"

1134
Проф. Георги Фотев за "Човешката несигурност"
Снимка: Изток-Запад

В новото издание на ИК „Изток-Запад“видният социолог проф. Фотев разглежда екзистенциалната, социалната, политическата, икономическата, глобалната и други основни разновидности на „Човешката несигурност“

„Човешката несигурност“ съдържа статии, които имат проблемно-тематична свързаност. Авторът изследва фундаментални условия на човешката несигурност и главни форми на нейната проява и преживяване. Феноменът се разглежда в светлината на новата наука за хаоса и комплексността, в контекстта на рисковото общество/свят, от гледна точка на катастрофичното съзнание и в условията на типовете кризи. Специално внимание е отделено на доверието като фундаментално социално отношение и условие срещу декадентските нагласи и нихилизма.

Над 500 хайку излизат в луксозна антология

Красотата на японската поезия се разкрива в антологията „500 хайку“ (ИК „Изток-Запад“). Преводът от японски и с...

Книгата е поредното знаково изследване на проф. Фотев, излязло с марката на изд. „Изток-Запад“. Проф. Фотев е автор на ,,Диалогична социология“ (2004), ,,Дисциплинарна структура на социологията“ (2006), ,,Дългата нощ на комунизма в България“ (2008), ,,Ценности срещу безпорядък“ (2009), „Българската меланхолия“ (2010), „Смисъл и разбиране“ (2014).

Проф. Георги Фотев е роден през 1941 г. Завършил е социология в СУ „Св. Климент Охридски“, където впоследствие е преподавател, работил е в БАН, а в настоящия момент е част от академичния състав на Нов български университет. Проф. Фотев е изтъкнат социолог с международна известност. Член е на Европейската академия на науките и изкуствата и на други авторитетни организации. Автор на голям брой научни публикации, част от които в чужбина (16 страни), чел е лекции в редица престижни международни университети. Бил е директор на Института по социология към БАН.

Оформлението на корицата е дело на Румен Хараламбиев.

 

Мозъчната карта на тялото

Откъс от Втора част „Самоосъзнатост“ Мозъчната карта на тялото След като му беше открит рак на черния дроб, който щеше да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com