"Противоотрова" е освежаваща доза детокс за пристрастените към литературата за самопомощ

12944
"Противоотрова" е освежаваща доза детокс за пристрастените към литературата за самопомощ
Снимка: Еднорог

“Противоотрова” взема всеки наръчник за самопомощ, който сте чели някъде, и го преобръща наопаки – изключително забавна книга, изпълнена с дълбоки прозрения”

Лос Анджелис Таймс

"Тангото на старата гвардия" ни увлича в ритъма на страстния аржентински танц, за да ни поведе по пътя на една неповторима любов

Тласкан от порива да сътвори съвършеното танго, един композитор потегля за Буенос Айрес през 1928 година; започналата тогава история за...

“Великолепен синтез на препоръките на здравия разум, ободряващ детокс за зависимите от селф-хелп литературата.”

Джулиан Багини, “Гардиън”

Какво си представяме, когато говорим за “щастие”? Верен ли е традиционният път към щастието? Полезна ли е наистина литературата за самопомощ? Това са въпросите, които си задават хиляди хора по света и чиито отговори търси известният журналист Оливър Бъркман в своята последна силно нашумяла книга „Противоотрова”.

Изключително популярните книги за самопомощ като че ли нямат желания от всички ефект и не изпълняват щедрите си, примамливи обещания. Богатството, дори и значително, не е задължителна предпоставка за щастие. Ежедневните проблеми и препятствия, с които се сблъскваме в любовта, семейството и на работното място твърде често ни носят повече стрес, отколкото удовлетворение. И в крайна сметка дори не можем да намерим един общовалиден смисъл на понятието “щастие”.

Новите книги от поредицата кино-романи на Борис Акунин

    „Акунин знае как да държи в напрежение”   Бостън Глоуб „Ако Пушкин беше опитал да напише дете...

“Противоотрова” изследва положителните страни на здравословния негативизъм, надниква в позициите на социалната психология и науката за щастието. Оливър Бъркман търси реалните опори, предлагани от философията, религията и обикновения здрав разум, за да ни ориентира в лабиринта от изкуствена бодрост и рецепти за успех и да предложи един “негативен” път към спокойното приемане на нещата от живота.

Оливър Бъркман е известен журналист на вестник "Гардиън", където води успешната седмична рубрика "Тази колонка ще промени живота Ви". Той пише на разнообразни теми, които включват социална психология, културата на самопомощ и науката за щастието. Води също така популярен блог и пише материали за изданието "Психология".


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги