Пътят към успеха

4223
Пътят към успеха
Снимка: Кибеа

Наполеон Хил е роден през 1883 г. в дървена хижа сред Сините планини във Вирджиния. Още съвсем млад работи като репортер във вестник, за да събере пари за следването си в правния факултет на Джорджтаунския университет.

Репортажите му привличат вниманието на Робърт Л. Тейлър, губернатор на Тенеси и собственик на списание, който възлага на Хил да напише поредица от материали за прочути личности. Първият от тях е Андрю Карнеги. Хил прави толкова силно впечатление на Карнеги, че той му предлага да се заеме с начинание, което ще му отнеме над две десетилетия – да се срещне и разговаря с 504 от най-преуспелите хора в Съединените щати, за да извлече от техния опит формулата на успеха, приложима за всеки обикновен човек. Сред интервюираните са Форд, Ригли, Уонамейкър, Истман, Рокфелер, Едисон, Улуърт, Дароу, Бърбанк, Морган, Файърстоун, както и трима американски президенти. Наполеон Хил публикува първата си интерпретация на философията на успеха през 1928 г.

Георги Бранев и КИБЕА представят двойна премиера: изложба и сборник с разкази

Георги Бранев и КИБЕА представят двойна премиера: изложба и сборник с разкази. От облак на облак… до солдатите на Дунавския полк...

Междувременно работи като редактор, издател и президентски съветник. След 1952 г. сам разпространява своята философия на успеха. Оглавява фондация, носеща неговото име, и образователна организация с идеална цел, пропагандираща идеите му. През 1963 г. Наполеон Хил създава Академията за личен успех, а на осемдесетгодишна възраст започва да провежда присъствени и задочни курсове.

Умира на 8 ноември 1970 година.

Един от най-плодовитите писатели в сферата на мотивационната литература, Наполеон Хил е автор на книги, продаващи се в огромни тиражи по целия свят. ИК „Кибеа“ е издала в превод на български език следните негови заглавия:

Мисли и забогатявай, Вълшебните семена на успеха, Витамини на успеха за позитивен ум, Магическа стълба към успеха, Изкуството на продажбите.

Успехът не е в късмета, казва Наполеон Хил, нито в „благосклонната съдба“, нито в мистичната алхимия на нещо извън нас, което ни „се случва“.

Книга за духа - Мнения на някои от най-прочутите учители от целия свят

„За онези, които вървят по духовен път, редакторите Бенджамин Шийлд и Ричард Карлсън са събрали великолепно ветрило от мнения на ...

Успехът е в ума – макар че това класическо твърдение има хилядолетна давност, именно Наполеон Хил го структурира и подрежда, превръщайки го в разбираема техника, нещо като „учебно пособие“ за благоденствие, като ментална „сутрешна гимнастика“.

Прости, работещи и ефективни правила, основани на доброто познаване на природата на човешкия ум, на контрола и овладяването му – това е формулата за житейски успех, към който всеки се стреми.

Звучи просто и наистина е просто – в това е изумителната, почти гениална сила на идеите му, вече почти столетие издавани, четени, преподавани, включвани в практиката на хиляди и хиляди хора и довели ги до забележителни успехи!

Следването на пътните знаци към успеха (Наполеон Хил ги нарича „билбордове“) може да се превърне в приятна поредица от самоексперименти: ако включите в ежедневието си една след друга неговите препоръки, сами ще се изненадате от резултатите... Тези „билбордове“ са нещо като компютърна програма, която вграждате в ума си.

Просто трябва да натиснете няколко „клавиша“!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com