Сексът като спорт

2355
Сексът като спорт
Снимка: Факел експрес

От любителска игра сексът се превръща в професионален спорт. Трудно е да се каже дали националният женски отбор ще победи мъжкия, но трябва да признаем, че на ръба на оргазма жените се научиха да казват думичката ОЩЕ заповедно.
 
Виктор Ерофеев

От любителска игра сексът се превръща в професионален спорт. Трудно е да се каже дали националният женски отбор ще победи мъжкия, но трябва да признаем, че на ръба на оргазма жените се научиха да казват думичката ОЩЕ заповедно.

 

Виктор Ерофеев

 

 

Блестящ прозаик, драматург, ярък есеист, публицист и критик, телевизионен водещ, майстор на руската словесност, Виктор Ерофеев пише страстно и печално, трагично и иронично, парадоксално и непредсказуемо. Четивен и заразителен с оценките си - безпощадно точни и обективни, плод на хладен, почти академичен анализ.

Ерофеев скандализира родните рецензенти още с първия си роман „Руска красавица“, определен от тях като „порнографски“, „пълна мерзост“, „заплаха за културата“, а в същото време романът се превежда и издава в целия свят и му носи популярност от САЩ и Канада до Китай, Япония и Индия. Писателят получава и предложение от Холивуд за екранизация на „Руска красавица“, но не подписва договор, тъй като е изключен от снимачния процес и не може да контролира качеството на филма.

Виктор Ерофеев често е обвиняван, че в книгите му има много секс и еротика. Но той се аргументира проницателно и убедително: „Сексът за мен е преди всичко метафора. Метафора на нашия начин на живот. Сексът в нашия контекст не е полов акт, а история на съблазните, страстите, похот и разочарования. Сексуалността е вход към безсъзнателното, към подсъзнанието. Аз се опитвам да проникна през този вход, защото на ниво съзнание човек е непълно предсказуем. А сексуалността е нещо напълно удивително, безконтролно!“.

Сега, когато се разразиха гръмките секс скандали в Холивуд, предизвикали турбуленции не само в киноиндустрията, но и в политиката и станали основна тема в медиите по целия свят, ви предлагаме няколко есета на Виктор Ерофеев от книгата му „МЪЖЕТЕ – ТИРАНИ, МЪЖЕТЕ – ПОД ЧЕХЪЛ“, издадена от „Факел експрес“.

Прониквайки в тайнствените дълбини на вътрешния свят на съвременния човек, Ерофеев с рентгенов поглед анализира днешните мъже ‒ „истинските“ и „опасните“, неуверените и самонадеяните, пасивните и стремителните, тираните и подчехльовците. Със своите парадоксални идеи, изненадващи ракурси и шокиращи заключения той буквално изтръгва читателя от вцепенението, в което пребивава.

 

Oчаквайте утре в actualno.com есето "Цената на проститутката", част от книгата "Мъжете - тирани, мъжете - под чехъл", която може да закупите от издателство "Факел Експрес".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com