„Щастие за начинаещи”- роман за първия урок по оцеляване: да разбереш какво е щастието

14817
„Щастие за начинаещи”- роман за първия урок по оцеляване: да разбереш какво е щастието
Снимка: Кръгозор

Как да живееш, как да се изправиш, когато паднеш, как да обичаш и да позволиш да бъдеш обичан? Своя отговор на тези въпроси дава авторката Катрин Сентър в романа „Щастие за начинаещи” (ИК „Кръгозор”). Забавна, вълнуваща и истинска история за откриването на себе си, в която оцеляването сред дивата природа за начинаещи и търсенето на щастие се сливат в едно.

Хелън Карпентър е на 32 години, разведена, с по-малък брат, на когото въобще не може да разчита. Живяла е 6 години с мъж, който обича чашката повече от нея. Решава, че е крайно време да промени живота си и се записва на курс по оцеляване в пустошта на Уайоминг.

Уникална фотоизложба показва необикновен поглед към града

Националният дворец на културата стана домакин на необикновен фотомузей. На 28 април 2015 г. беше открита фотоизложбата "Необикновеното...

Хелън тръгва към планината с ясно формулирани цели:  да надскочи физическите и емоционалните ограничения, да се издигне от собствената си пепел като феникс, да стане по-силна и безкомпромисна, да се превърне в кораво копеле.

Но в планината единственият корав пич е майката природа, а предизвикателствата пред Хелън са големи – три седмици сред 20-годишни младежи, колежанки първокурснички и с човека, когото тя упорито избягва – 22-годишният най-добър приятел на брат й, който е влюбен до уши в нея.

По пътя към оцеляването ги застига лятна снежна буря, изгубват се в планината, Хелън изминава километри сама, за да помогне на пострадал. Пътуването променя всички – дори тези, които не са се харесвали в началото, си стават близки. А неочаквано най-добрият, най-зрелият и... най-желаният от всички жени в групата се оказва младият приятел на брат й.

Приключението сред планините й помага да се сбогува с миналите рани в душата, да изпита умиротворение и благодарност за всеки красив миг сред природата. Научава се как да позволи на някого да я обича и как да позволи на себе си да обича!

Художникът Пенко Гелев: Най-хубавото е, че магията е навсякъде

  На 20 април излезе новата книга на Юлия Спиридонова - приказката за деца „Бъди ми приятел“ с Ваши илюстрации. Луксо...

Хелън  не получава сертификат от курса, но научава първия урок по оцеляване:  какво е щастието – вълнението от живота, погледът на любим човек, който те оставя без дъх, и милионите мигове, когато двама души са заедно. И вече не е начинаеща!

„Силно вярвам, че колкото повече търсиш хубавите страни на живота, толкова повече ги намираш, смята авторката. Това не означава, че не се случват лоши неща или че животът не е трагичен и несправедлив. Но колкото повече години минават, толкова повече се възхищавам на хората, които могат да се оттласнат от дъното, които намират щастието в това, което имат. Най-важното е как се справяме, а не как се разпадаме в проблемни ситуации.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com