Звезди за 10-годишнината на Издателска къща "Персей"

44254
Звезди за 10-годишнината на Издателска къща "Персей"
Снимка: Персей

Нона Йотова, дует "Шик" и Петя Буюклиева (ако успее да излезе от хватката на Биг Брадър), както и известни български и чуждестранни автори ще вземат участие в събитието по повод 10-годишнината на Издателска къща "Персей" на 10.12.2014 (сряда), от 18 ч., на сцената на културната програма на Международния панаир на книгата, който се открива утре, вторник, в НДК. Входът е свободен. Към отбелязването на годишнината ще се присъединят нашумялата литературна звезда на Европа Софи Оксанен, майсторите на криминалния и историческия трилър Томас Енгер и Курт Ауст (и тримата - участници в Софийския литературен фестивал), големите български поети Евтим Евтимов и Маргарита Петкова, проф. Симеон Хаджикосев, поетесата и журналистка Ива Николова и др.

Създадена през 2004 г. от литературния критик и журналист Пламен Тотев, ИК "Персей" спечели читателите с добър баланс между съвременна и класическа литература, стойностна проза и шедьоври на световната любовна лирика, популярни исторически биографии и полезна поредица от учебни помагала по български език и литература. Сред авторите на "Персей" са много четените руски писатели Сергей Минаев и Александър Бушков, скандинавските Том Егеланд и Ян Гиу, класиците Оскар Уайлд, Александър Дюма и Перес Галдос.

Алхимия на отмъщението

Гениалният учен Исак Нютон става член на тайно братство и се заклева да споделя откритията и езотеричните си познания с членовете му. Н...

На събитието в НДК ще бъде представена и поредицата "Нови литературни гласове и културното наследство на творческа Европа", подкрепена от програма "Творческа Европа" на Европейския съюз. Тя се състои от десет книги, които ще излязат за една година, и включва непревеждани досега носители на Нобеловата награда за литература, както и едни от най-обещаващите изгряващи автори на Европа в момента (сред тях са удостоените с Европейската награда за литература Изабел Уери, Кристиан Крусат, Марица Бодрожич и Катри Липсон).

На панаирния щанд на издателството всички книги ще се продават със специална отстъпка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги