40 дни от смъртта на Пламен Горанов

16857
40 дни от смъртта на Пламен Горанов

Днес се навършват 40 дни от смъртта на Пламен Горанов. В памет на самозапалилия се във Варна мъж в няколко града ще бъде организирано бдение. В социалните мрежи беше направена група за провеждане на "Бдение – спомен за Пламен".

В 18.00 часа пред общините във Варна и Бургас, и пред Съдебната палата в София всеки може да се включи в бдението. Организаторите призовават, онези, които не успеят да присъстват, а са солидарни, да поставят запалена свещ на прозореца на дома си.

Самозапалилият се Димитър: Не посягайте към този мъчителен начин на протест

Колкото и отчаяни да са хората, да не посягат към този мъчителен начин на протест, призова Димитър Димитров, който се самозапали пред ...

От граждански комитет "Равни пред Закона" съобщиха, че са поискали разрешение от патриарх Неофит да се изнесе панихида в храм "Света Неделя". Българският патриарх е дал съгласието си, съобщават те, така че панихидата ще започне в 17:45 часа в столичния храм.

36-годишният Пламен от Варна се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техния кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Горанов издъхна от раните си на националния празник 3 март, а градоначалникът Кирил Йорданов впоследствие подаде оставка.

Пред сградата на общината в морската столица, където Пламен се самозапали граждани направиха грамада камъни. Купът с цветя от тогава не е намалял.

 

 

"Ел Пайс": Вълната от самозапалвания - симптом за социално отчаяние

Пред сградата на Президентството в София, пред кметството във Варна или пред банков клон в старата столица Велико Търново - това са сам...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com