Борисов спрял строителните дейности на дюните край Несебър

11861
Борисов спрял строителните дейности на дюните край Несебър

От  дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) спряха всякакви строителни дейности по обекта, за който природозащитници алармират, че се строи върху дюни, в защитена местност. Спирането станало по разпореждане на премиера Бойко Борисов, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов на извънредна пресконференция.

Брифингът бе организиран по повод информацията, разпространена от Коалиция "За да остане природа", че багер копае в терен от Натура 2000 край морето.

„Нищо не е продавано на тиражираните в интернет цени", каза Найденов по повод информация за продадени от ведомството му 29 декара от дюните в защитена територия.

На 30 декември bTV съобщи за притесненията на екозащитниците, че дюните се подравняват като подготовка за строителна дейност, а заради празничните дни пораженията ще бъдат необратими, информира бтв.

Дюните се намират между Равда и Несебър - в новия квартал „Черно море". Според екоорганизациите това е защитена зона Ахелой-Равда-Несебър от мрежата Натура 2000, напомня още КРОС.

Редактор: Е. Гигова

Станишев догонва Борисов, казват социолози

Разликата между ГЕРБ и БСП намалява. Това сочат данните от изследване на обществените нагласи през месец декември на Института за модер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com