bTV върна сигнала към "Булсатком"

24245
bTV върна сигнала към "Булсатком"

От днес, 23 януари, абонатите на "Булсатком" вече могат да гледат bTV, като се очаква скоро и каналите на bTV Media Group, както и тези на ТВ7 да са на разположение. Това стана възможно благодарение на личната намеса на премиера Бойко Борисов, каза по-рано днес министърът на транспорта Ивайло Московски.

Интересен факт е, че bTV вече е позиционирана като трети канал в портфолиото на "Булсатком". Кабелният оператор има фиксирани позиции в менюто си по отношение на БНТ, bTV и Нова телевизия. Досега подредбата беше първи канал за БНТ, втори - за bTV и трети - за Нова телевизия. Сега вече Нова телевизия минава на втори канал, а bTV - на трети.

Борисов: Казах на КЗП да провери Булсатком и bTV

Премиерът Бойко Борисов лично взе отношение по търговския спор между bTV Media Group и "Булстаком". Борисов съобщи, че е възложил на Ко...

Намесата на държавата стана факт под егидата на Министерството на транспорта и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Държавата е действала, след като и двете страни по търговския спор са поискали мерки за борба със сивия сектор при кабелните оператори, пише Mediapool. За целта е била създадена работна група с представители на Комисията за регулиране на съобщенията, НАП и МВР, която се заема с изчистването на проблема.

Преди известно време обаче Бойко Борисов коментира, че държавата не може да се меси в спора, тъй като той е търговски и следва bTV Media Group и "Булсатком" да решат сами проблемите си.

Спорът за излъчването на програмите на bTV Media Group в мрежата на “Булсатком“ тръгна около коледно-новогодишните празници, тъй като двете компании не успяха да се споразумеят за цените, на които ще става разпространението на сигнала на телевизиите. От bTV поискаха по-големи такси и обвиниха доставчика, че укрива абонати, а “Булсатком“ се оплакаха от налагана им ценова преса. На 2 януари бе спрян сигналът на програмите на bTV, а на 18 януари и ТВ7 спря своя сигнал към кабелния оператор, след като преди това една седмица се водеха интензивни преговори.

Миналата седмица bTV обяви, че подновява предложението си за съвместна дейност с "Булсатком" на базата на нова, по-изгодна оферта, но срокът за реакция по нея беше 21 януари. Тогава сателитният оператор отвърна с предложение да възстанови излъчването на програмите до приключването на преговорите.

Репортери на TV7: Бареков говори само по сценарий

Вчера, по време на заседание на Хасковския окръжен съд по делото за клевета срещу Николай Бареков, което беше заведено от кмета на Хаск...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com