Български моряци хванати в капан в Пакистан

10448
Български моряци хванати в капан в Пакистан

Точно преди Коледа нова драма засегна няколко български семейства, чийто съпрузи и братя са блокирани в Пакистан.

Общо 10 български моряци са станали своеобразни заложници на спор между настоящия и бившия собственик на кораба, на който работят.

Моряците от кораба "Ина" са обявени за невинни

На днешното си първо заседание Съдът в Нафплион, Гърция, постанови, че четиримата български моряци от кораба "Ина" са невинни, съобщиха...

Плавателният съд упражнява дейност под флага на Маршалските острови, но сегашният собственик е решил да го продаде. При сделката, обаче, е възникнало недоразумение.

Носът на кораба е отрязан за скрап, докато екипажът е на борда му. За това са съобщили притеснени моряците чрез SMS-и на своите близки с молба да потърсят помощ чрез медиите.

В следобедните часове съпругата на един от бургаските моряци, който е от два месеца на кораба, собственост на руска фирма, получила съобщение на мобилния си телефон, в което пише: “Продавач и купувач не са се разбрали за цената и ние стоим като заложници”. 

Жената разказа за казуса пред "Нова телевизия", но не пожела да покаже лицето си. “Съпругът ми ми написа, че корабът е изкаран на плажа в Карачи, Пакистан, и ще бъде нарязан на скрап. Вече са започнали да го режат, носът бил отрязан. Няма ток, храна и вода за моряците”, разказа шокираната жена.

Освен български, на борда на кораба има още 12 украински граждани. Агент на бургаските моряци е фирма “Ви Шипс” - България, с офис в Бургас. За момента от офиса отказват да дадат информация.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com