#ДАНСwithme №61 - "Оставка, избори, лустрация!"

12449
#ДАНСwithme №61 - "Оставка, избори, лустрация!"

Протестното шествие достигна сградата на парламента с викове „хей” и „оставка”. Броят на недоволните граждани е около 200 души. Те развяват български знамена и знамена на ЕС, освиркват сградата, тупат на барабани, свирят със свирки. Сред протестиращите се забелязват и доста хора на велосипеди.

Несъгласие избуя сред контрапротестиращите

Има ли разединение на контрапротеста - днес една от фракциите, подкрепящи кабинета Орешарски, е отказала да се присъедини към днешния п...

И тази вечер хората се редуват да свирят на бялото и на черното пиано, поставени пред паметника на Цар Освободител. Един от протестиращите носи карикатура на Сотир Цацаров, на която е написано: „Прокурорът на републиката, прокурор е за пред публиката. Не им дреме на крадците, но им пука на врабците”.

Движението по бул. „Цар Освободител” пред парламента е затворено.

Около сто протестиращи срещу правителството са блокирали движението на пл. „Независимост” в столицата, съобщи  Агенция „Фокус”.

Един от протестиращите държи лозунг, на който пише: „61 дена правителства на глупостта, сляпостта, и държавна безотговорност, Орешарски! Оставка, избори, лустрация”. Протестиращите пред сградата на Министерски съвет развяват български знамена, тупат на барабани и свирят на свирки. В района има полицейско присъствие.

ДАНСwithme отчете ден номер 60

Нов юбилей и рекорд – протестът ДАНСwithme днес за 60-ти пореден ден поиска оставката на кабинета Орешарски. За разлика от пиков...

Броят на протестиращите пред сградата на Министерски съвет се увеличава, като те наброяват около 200 души. Те скандират „оставка”, развяват български знамена, както и знамена на Европейския съюз. Протестиращите тупат на барабани, свирят на свирки и много често освиркват сградата на Министерски съвет. Група от шестима протестиращи държи букви, чието съчетание прави думата „избори”. Други протестиращи държат лозунги, които гласят: „Никога Турция в ЕС”, „Съдбата на народите зависи от тяхната култура (А. Кончаловски)”.

В района има полицейско присъствие. Повечето от протестиращите са взели със себе си деца и домашните си любимци. Протестът преминава спокойно. 

Протестното шествие се насочва към сградата на Народното събрание с викове оставка и тупане на барабани, съобщи „Фокус”.

Протестиращите са малко над 200. Те развяват българските флагове. Част от лозунгите гласят: „Събудете се, хора, тяхната сила е заради нашата слабост”, „Тук трябва да сме не 5 000, не 50 000, а 500 000. Пред протеста се движи патрулка.

"Голямо посрещане" за депутатите от #ДАНСwithme в петък

ДАНСwithme готви „голямо посрещане" за депутатите, които ще се събират в парламента в петък за извънредното заседание. Това става...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com