Доган ще изчисти 1/3 от депутатите си

9562
Доган ще изчисти 1/3 от депутатите си

Нови лица иска в бъдещите кандидатдепутатски листи лидерът на ДПС Ахмед Доган. Той е изчислил, че може да подмени 1/3 от сегашния формат на парламентарната група на партията си, съобщи в. Стандарт по информация на избраници от ДПС.

В партията имаме много интелигентни и млади момичета и момчета, които владеят по 2-3 езика и са с по две дипломи, казал пред свои приближени Сокола. И дал да се разбере, че някои от депутатите му са за последен път в парламента. Подмяната няма да е заради несправяне със задачите, натъртил още Доган. Напротив, всяко ново име ще бъде прецизирано добре и ще се заложи на приемственост в ресорите.

Трусове в ДПС до изборите няма да има, отсякъл още лидерът на партията и така показал, че областните лидери масово ще запазят местата си при провеждането на отчетно-изборните конференции. Но намекнал, че може да свика извънредно заседание на Централния съвет на партията през лятото. Абсолютно сигурно е и преизбирането на Сокола за председателското място в ДПС през януари, когато партията има национална конференция. Тази събота обаче ще настъпят смени в младежката структура на партията. Лидерът на МДПС Джейхан Ибрямов ще отстъпи мястото си на сегашния говорител на Националния съвет на формацията Илхан Кючук. Смяната е само заради навършени години на Ибрямов, който може да се смята за една от младите надежди в ДПС.

На конференцията в зала 6 на НДК ще присъства лично Доган, уточниха запознати с дневния ред. И ще говори пред делегатите, но при закрити врати. Едновременно с това Сокола ще огледа младия ешелон и ще си набележи нови политически остриета. Целият кадрови ресурс на ръководството на младежите бил впрегнат по подготовката на форума. За пръв път в България подобно мероприятие ще се излъчва на живо и в интернет, похвалиха се от МДПС. От компютъра обаче ще може да се следи само първата част на конференцията, уточниха ДПС функционери. Вътрешнопартийните доклади и речта на Доган онлайн каналът няма да предава.

Редактор: Евгения Гигова

Доган пак настъпи мазолите

Доган не го очаквало добро бъдеще, щом пренаписва историята, се казва в декларацията на ГЕРБ по повод на поредната му изцепка, този път...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com