Дончева: Има опасност хората на площада да бъдат превърнати в кукли

8127
Дончева: Има опасност хората на площада да бъдат превърнати в кукли

Необходимо е намирането на политическо представителство на идеята да се изчистят куклите и кукловодите. В противен случай хората ще си стоят на улиците и площадите, а старите муцуни ще правят новата конституция. Това коментира пред bTV бившият депутат от левицата Татяна Дончева.

Според нея за първи път от 1990 година насам протестът се организира от недрата на народа, но не е ясно кой излъчва лицата му, кой носи държавната отговорност и как да се преодолее безтегловността, в която е изпаднала страната, информира още агенция КРОСС.

Има затруднение във формулирането и реализирането на исканията на протеста - дали да се плащат сметките за ток, ако не – кой да ги плати, кой е собственик на дружествата и как да се излезе от ситуацията с ДКЕВР.

Множеството няма идея, че трябва да потърси отговор и решения на тези въпроси и налагане на решенията. Това изисква механизъм, а те го нямат, каза Дончева.

По думите й организираните в интернет хора трябва да разберат, че не са в състояние да се самоорганизират и не знаят кои са механизмите за реализация на исканията им. Това създава опасността те самите да бъдат превърнати в кукли, смята тя.

Татяна Дончева лансира идеята, че ГЕРБ и БСП ще форсират изборите и неслучайно управляващите до вчера натискат за разпускане на парламента и за вот в края на април. Хората, като пилета в кълчища, ще си останат на площадите – те не искат политиците, и политиците не ги искат. Тези хора трябва да попаднат в институциите, но за това трябва формула, каза още Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com