Фандъкова: Нарушенията на кметовете на Изгрев и Триадица са недопустими

4769

"Надявам се, че в днешния ден оставките на районните кметове на Изгрев и Триадица ще бъдат депозирани, нямам съмнение, че това ще се случи." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС.

При единия кмет има прецедент, недопустим за кмет – шофиране в нетрезво състояние, което е недопустимо, обясни Фандъкова. При кмета на район Изгрев назначих повторна проверка още на 21-ви февруари, те показаха, че при разпределяне на средствата от работна заплата той е проявил субективизъм, не е изготвил правила за разпределяне на този средства, добави тя.

"Това е недопустимо, кметовете трябва създават екип, да работят законосъобразно и екипно. Това е моето виждане и аз държа всички да го правят", заяви Фандъкова.

Проверката, която назначих продължава, аз разширих тази проверка, след като получих първоначалните данни, разясни кметът. "Ще бъде направена цялостна проверка на района, в зависимост от констатациите кметът ще понесе своята отговорност. Винаги, когато има нарушения се сезират и компетентните органи. Ако има финансови нарушения тогава проверките ще бъдат изпратени на АДФИ и ако има по-сериозно – на прокуратурата", обеща Фандъкова.

Оставките не се депозират директно при столичния кмет и трябва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет (СОС), разясни Фандъкова. След гласуването за мен е важно да не се пречи на работата в районите, заяви тя и обеща, че ще се постарае още с гласуването на оставките да бъдат предложени и нови кметове.

Днес кметът на София подписа договор с министърът на околната среда в оставка Нона Караджова за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на инсталация за преработка на отпадъци в Горни Богров и Хан Богров. Общото финансиране на цялата инсталация е около 346 млн. лв., от които 84% за София са безвъзмездни, обясни Фандъкова.

Варна дочака оставката на Кирил Йорданов

Кметът на Варна Кирил Йорданов подаде оставка след 13-годишно управление. Решението бе съобщено на пресконференция във фоайето на сгр...

По информация на Фандъкова до края на месеца ще бъде избран изпълнителят на завода за механично третиране на отпадъци, а в Хан Богров предстои изграждане на инсталациите за компостиране, която трябва да е готова до края на годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com