Грипът може и да ни подмине

8041
Грипът може и да ни подмине

Тази година не се очаква някаква драматично силна епидемия. След две години изключително висока пандемична заболеваемост и висока смъртност от грип, през 2009-а и 2010-а, този вирус се изтощи, през 2011-а беше слаб и индикаторите показват, че този сезон няма да се различава особено от предходния. Така смята на професор Михаил Еропкин, изследовател от Санкт Петербургския институт по грип, единственият в света научен институт, чиято работа е концентрирана в изследване на грипа, неговите разновидности, мутации и разпространение.

Мнението на руския учен споделя и главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев, според който към момента няма данни за грипна активност в континента. За „Хоризонт” на БНР той увери, че надзорът и в България, и в Европа е насочен преди всичко към грипа, тъй като той води до много висока заболеваемост, засяга много хора, а и като протичане е доста по-сериозно и по-склонно към развитие на различни усложнения заболяване, информира КРОС.

Най-добрата рецепта да запазим здравето си в студените дни е индивидуалният подход и превантивните предпазни мерки не са излишни. Такъв е съветът на професор Михаил Еропкин, според когото хомеопатичното и конвенционалното лечение не би трябвало да се противопоставят, а да се съвместяват. Ако приемът на хомеопатичния продукт в профилактични дози води до цялостно укрепване на организма за срещите му с вирусите, то ваксината може да бъде застраховка за най-уязвимите пациенти срещу най-тежките щамаове, обяснява за БНР професор Еропкин и допълва: „Смятам, че ваксината е много полезна и не е нужно да се избягва, исобено в групите с повишен риск, които са преди всичко децата в предучилищна и ученическа възраст и хората на възраст над 65 години.”

Редактор: Евгения Гигова

Идва краят на СПИН-а

Краят на епидемията от СПИН по света е близо, заявиха от UNAIDS - световната програма за борба с болестта. Това е възможно благодарение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com