Между 80 и 100 лв. реално ще е увеличението на заплатите в МВР

17242
Между 80 и 100 лв. реално ще е увеличението на заплатите в МВР
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Става въпрос за между 80 и 100 лева увеличение на заплатите от тези 100 милиона. Тук визирам не само полицаите, но и пожарникарите, държавните служители - въобще за всички колеги в МВР.

Това заяви Илия Кузманов, заместник-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) в ефира на bTV по повод отпуснатите 100 млн. лв. от министър-председателя Бойко Борисов за заплати на служителите в МВР.

Борисов: 100-те милиона за полицията ще се дават срещу резултати

Правителството ще отдели 100 млн. за заплати за служителите в МВР, но срещу резултати. Това e подчертал министър-председателят Бойко Бо...

Кузманов уточни, че при подобряване на работата ще има още едно увеличение от 10%.​

Ние вече осем години и половина демонстрираме, че МВР не е готино място за работа. Но от една добра услуга "Сигурност" имат сметка всички. Ние сме много принципни и последователни. При премиера се състоя един много сериозен разговор. Стъпката е съвсем правилна. Това не е подарък. Това е първа стъпка към слагане на дъното на кацата. Парите не са дадени безусловно. Едно от условието е ние да участваме в тяхното събиране при борбата с контрабандата и трафика, каза още Илия Кузманов.

По думите му този разговор с премиера е трябвало да се случи много отдавна. Надяваме се, че след този разговор нивото на диалога ще се подобри значително. Ние не искаме смяна на министъра, нещата опират до принципи, до желанието системата да се деполитизира. Ние считаме, че това е първа стъпка към краен резултат, който ще задоволи и гражданите, и служителите, подчерта синдикалистът.

Междувременно от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) разпространиха позиция до медиите във връзка с увеличението на заплатите в сектор "Сигурност".

Синдикатът в МВР: Не искаме билборд, а по-високи заплати

Според синдикатите към МВР предложението на правителството да им се предостави билборд е мил жест, но той не решава проблема с ниските ...

Работодателите "със съжаление констатират поредното огъване на изпълнителната власт у нас пред натиска от страна на синдикатите. На единадесетия ден от изпълнението на бюджета, публично беше дадено обещание за неговото ревизиране в полза на 100 милиона лева допълнителни разходи в сектор „Сигурност“. Това е повече от смущаващо", пишат от АОБР.

"Година след година всички наблюдаваме постоянния натиск за увеличаване на разходите за сектор „Сигурност”. Пак година след година ние не забелязваме подобряване на усещането на гражданите за гаранции за собствената им сигурност или за защитата на тяхното имущество. Сектор „Сигурност“ и по-специално – МВР, си остават нереформирани и „свръхнаселени“. Едновременно с това, обещаната превенция на престъпността остава на ниско ниво, а разкриваемостта не бележи ръст", заявяват още в позицията си работодателите.

По думите им много от фактите, излагани от полицейските синдикати, потвърждават точно тезата за неразумно и неефективно изразходване на средствата от бюджета на МВР. "АОБР категорично стои зад честните полицаи, които искат радикално подобрение в системата на МВР и безкомпромисна борба с престъпността", става ясно още от позицията на Асоциацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com