Минималните температури ще са между 10° и 15°

4506
Минималните температури ще са между 10° и 15°

Минималните температури ще са между 10° и 15°. Преди обяд ще има разкъсана средна и висока облачност в процес на увеличение от запад. Привечер над западната част от страната ще превали, вечерта ще превали и в Централна България, а до сутринта и в източните райони. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров.

Вятърът през по-голямата част от деня ще бъде от изток - слаб, в Източна България - умерен от югоизток, но след преминаването на атмосферния фронт ще става умерен от запад, с който през нощта ще нахлува студен въздух. Все още топло, максималните температури ще са между 25° и 30°. Сутринта минималните температури ще са между 10° и 15°.

Разкъсана облачност с максимални температури между 25° и 30°

Днес ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд над Югозападна България и Родопите, където на места ще превали. Привечер и пре...

По Черноморието през деня ще духа умерен югоизточен вятър. Облачността ще е променлива. Вечерта ще се вплътни, а през нощта ще завали. Максимални температури около 24°-26°, температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението ще е слабо, с тенденция към края на деня да се усилва.

Над планините през по-голямата част от деня ще е със значителна облачност, късно след пладне в западната половина от страната вече обхващаща и билата. Тогава ще има превалявания, възможи са и гръмотевици. Вятърът през по-голямата част от деня ще е умерен от югозапад, с тенденция на засилване, но с преминаването на студения атмосферен фронт през нощта главно по Старопланинското било ще стане бурен от запад, северозапад и ще започне студено нахлуване. Дневна температура на 1200 м.н.в около 18°, на 2000 м около 13°.

В сряда от запад на изток облачността бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб и умерен, в Дунавската равнина и силен западен вятър, който към края на деня ще отслабне. Ще бъде по-хладно - сутринта във високите котловини минималните температури ще са между 5 и 10°; максималните ще се понижат и в повечето места ще са между 18 и 23°. В четвъртък и петък ще е предимно слънчево, но ще има временни увеличения на облачността, а на отделни места е възможно и слабо да превали.
Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com