Няма данни за щети в България след труса

5898
Няма данни за щети в България след труса

Силните трусове в Егейско море, които вдигнаха на нокти и България, не са засегнали по никакъв начин стратегическа инфраструктура в България.

В Кърджали, който е един от районите, намиращи се най-близо до епицентъра на труса, няма проблем с язовирната стена. Това заяви началникът на язовирен район Кърджали Иван Делчев, предаде Стандарт Нюз.

ПИБ взе оловния завод в Кърджали

Първа инвестиционна банка (ПИБ) е новият собственик на оловния завод - част от ОЦК в Кърджали. Банката купи завода на състоялия се дне...

Днешният трус продължи по-малко от минута. "Беше доста силно и хоризантално", каза мъж от жилищна кооперация в центъра на града. Земетресението е усетено по-силно по високите етажи в кв. "Върожденци". Хората от квартала коментираха, че трусът бил рязък и за кратко.

"Живея на 10-я етаж, беше доста силно, тракаха витрини, но в блока нямаше паника, може би защото повечето хора не се бяха прибрали още от работа", каза двайсет минути след труса Гюлтен Дурмуш. Жената обясни, че в намиращото наблизо училище "П.Р. Славейков" децата са били изведени от класните стаи на двора.     

На този етап няма информация за  пострадали хора и нанесени материални щети на сгради нито в Кърджали, нито някъде другаде на българска територия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com