Помогнете! Млада майка се нуждае от спешна трансплантация

11376
Помогнете! Млада майка се нуждае от спешна трансплантация

32-годишната Ани Паунчева от Пловдив се нуждае от спешна трансплантация в чужбина, за да пребори тежката болест левкемия. За операцията, която трябва да се направи на младата жена, са нужни 130 000 евро, които са непосилни за едно българско семейство. Това каза за Радио „Фокус”-Пловдив нейният съпруг Мирослав Паунчев. Ани е майка на 3-месечната Рая, а тежка диагноза е поставена след направени рутинни изследвания, седмица преди раждането. При тази болест има възможност още в самото начало да се излекува с химиотерапия, но при нас този период отмина.

Сега единственият шанс на Ани е костно-мозъчна трансплантация, каза Мирослав. Едни от най-добрите клиники, в които се прави тази манипулация, са в Германия. От германска клиника дават надежда, тъй като има 9 милиона потенциални донори на костен мозък, сред които по-лесно може да се избере съвместимият. В България те са едва 1500. В момента Ани е с на химиотерапия, която трябва да я докара до ремисия, това означава един вид стопиране на болестта и след като това стане, може да се направи трансплантация, разказа нейният съпруг.

Деветгодишен плува 5 км за Стенли и болните от левкимия

Дете за пример и гордост демонстрира своята подкрепа към болните от левкимия в Англия. Младият Арчи Прайс доказа, че надежда винаги им...

Добре е това да стане във възможно най-кратки срокове, защото колкото по дълго боледува тя, шансовете й намаляват. В момента се чувства по-добре като цяло, но тя е много силна, каза още Мирослав Паунчев. От както историята на Ани бе разпространена в социалната мрежа, много хора изказват подкрепа на семейството. Направихме и регистрация на paypal адрес и получаваме доста помощ от хора от чужбина, макар и дребни суми, за нас всичко е от значение, каза Мирослав. Пари за Ани ще се събират и чрез организирани две салса-партита на 23 февруари в клуб "Занзибар" и на 1 март в хотел "Лайпциг".

На въпроса, защо няма ДМС номер, чрез който да се събират суми, чрез смс-и, Мирослав каза, че самата процедура по издаването на такъв номер отнема много време, с което те не разполагат. За да направим ДМС номер, трябва да имаме отказ от Министерство на здравеопазването за финансиране на такава операция в чужбина, а за да получа отказ трябва да подам солидна папка с документи, които все още няма как да набавя, тъй като има определени комисии, през които тя трябва да премине, разказа още Мирослав Паунчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com