Стафилокок причинил отравянето на децата в Банско

7155
Стафилокок причинил отравянето на децата в Банско

Стафилококова инфекция е причинила отравянето на 38-те деца и тримата преподаватели в събота сутрин в хотел "Бъндерица" в Банско.

"Бактерията е открита в трима от петимата работници в кухнята на хотела, както подозирахме, тя е причинила натравянето на децата", каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Огнян Чилев.


На 3 ноември 38 деца и трима преподаватели от 125-то СОУ в София се озоваха в МБАЛ-Разлог след консумация на руло "Стефани", леща, пилешки бутчета с ориз и пасти в петък в хотел "Бъндерица" в Банско. Те бяха приети в болницата със симптоми на хранително отравяне, а вчера бяха изписани в добро състояние от болницата.

По-рано министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който е на посещение в Смядово, каза: "Семействата са платили доста високи цени, за да бъде допуснато да се развали празникът на децата и да се донесат тревоги на родителите".

Той похвали работата на Българската агенция по безопасност на храните като посочи, че инспекторите работят усърдно, а там, където има пробиви в системата, си отиват директори. Министър Найденов припомни, че регионалният директор в Силистра бе уволнен, заради неадекватния контрол, довел да бъде затворено най-голямото месопреработвателно предприятие на Балканите.

 

Стабилно е състоянието на натровените деца

Почти всички деца, които получиха хранително отравяне в Банско и бяха приети в болницата в Разлог, ще бъдат изписани днес. Това съобщи...

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com