Стабилно е състоянието на натровените деца

3681
Стабилно е състоянието на натровените деца

Почти всички деца, които получиха хранително отравяне в Банско и бяха приети в болницата в Разлог, ще бъдат изписани днес.

Това съобщи управителят на болничното заведение д-р Божидар Велев, цитиран от БНР: "Състоянието на децата е стабилно с изключение на две от тях, които все още имат разстройство и все още се провежда реанимация, но и те ще се оправят. Останалите са добре. Една част от децата ще бъдат пуснати днес".

Три общини рекламират туризма в Пирин

На 13 август ще бъде подписан договор по проект “Банско, Разлог и Кресна в прегръдките на Пирин”. Трите общини ще могат да...

Екипи на Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград извършиха проверка в хотел "Бъндерица" в Банско, където децата получиха хранителното отравяне. Кухнята е затворена, взети са проби от всички храни и повърхности. Резултатите от тях ще станат известни в понеделник, когато може да бъде назован причинителят на хранителното отравяне. От работа е отстранен главният готвач на хотела и му е съставен акт, тъй като здравната му книжка е с изтекъл срок.

Децата са в група от 84 ученици от първи до пети клас на столичното 125-то СОУ, които били на зелено училище в хотел „Бъндерица” в Банско. Идеята била да прекарат четири дни в зимния курорт по повод на почивката около Деня на народните будители.

Оплакванията от стомашно неразположение, характерни за хранително отравяне, се появили след вечерята в петък.

Децата най-вероятно са заразени със стафилококова инфекция. Тя е попаднала в храната, тогава се отделя ендотоксин, и това е довело до повръщането и болките в корема.

Украинци дариха 15 хиляди лв на община Разлог

Седмица след началото на новата година, по време на криза, община Разлог получи дарение от 15 хиляди лева. Желаещите да помогнат са соб...

За да настани всички деца болницата в Разлог освободи цялото хирургично отделение. От болницата в Благоевград също имат готовност да приемат част от децата, ако се наложи.

Редактор: Георги Иванов

 

 

Деца с хранително натравяне в Разлог

В многопрофилната болница в Разлог тази нощ са приети 38 деца и трима учители със симптоми на повръщане, разстройство и коремни бо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com