Станишев: Не може да се води разговор с протести, които търсят своите цели на всяка цена

14278
Станишев: Не може да се води разговор с протести, които търсят своите цели на всяка цена

В момента, в който партия ГЕРБ обяви, че влиза в Народното събрание, се стигна до радикализиране на протестите. Това заяви на пресконференция на БСП лидерът на БСП Сергей Станишев.

Това, което се случи вчера, не е случайно. Очевидно някой се стреми на всяка цена да постигне падане на правителството час по-скоро и предсрочни избори. Много ясно личи от изявленията на г-н Борисов и поведението на Парламентарната група на ГЕРБ - кой е печеливш от подобен сценарий, добави още Сергей Станишев.

Кадиев: Нощта беше унизителна за парламента

Депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев призова за уважение към парламента като институция. Според него това, че се стигна до...

Незабавни предсрочни избори ще доведат до възпроизвеждане на статуквото. Това е единственият начин Борисов и Цветанов да контролират ГЕРБ, да запазят своята власт, да участват в управлението. Има стремеж към включването на ГЕРБ в управлението на всяка цена, това няма как да бъде прието от страна на БСП.

Вчера видяхме протести, съвсем различни по своя характер, с провокативни действия, с насилие по отношение на полицаите, които се държаха изключително коректно. Имаше съзнателно търсене на сблъсък, за което министърът на вътрешните работи предупреждаваше нееднократно, каза Станишев.

През днешния ден ще очакваме много ясен анализ на събитията от вчера от страна на Министерството на вътрешните работи и специално от вицепремиера г-н Йовчев. Вчера видяхме актове на насилие, хвърляне на камъни, потрошен автобус, вземане на над сто души за заложници, по същество. Видяхме разбиване на улици, кофи и всички останали атрибути на Столична община, каза Станишев.

Очакваме МВР да си свърши работата, да идентифицира провокаторите, тези, които търсеха насилие, и да гарантира нормалната работа на Народното събрание.

Цацаров: Опитът за извеждане с автобуса е голяма грешка

Опитът за извеждането на министри и народни представители с автобуса е бил голяма грешка, заяви пред журналисти главният прокурор Сотир...

Зад агресивната част на протестите има ясен сценарий, организатори, те трябва да бъдат разкрити. Всички политици, които поощряваха всякаква форма на протест, влязоха в капан, който легитимира всякакви, в т.ч. и незаконни действия, каза Станишев.

Кметицата на София, която 40 дни се правеше на разсеяна, а днес изразява възмущение от вандалщината, очакваме също да си застане на мястото и да си поеме отговорността за бездействието, каза Станишев. В следващите дни ще направим всичко възможно за нормална работа - каза още той.

Приказките, че повод за гнева на гражданите бил бюджетът, не отговарят на никаква реалност, каза Станишев. Актуализацията на бюджета е необходима, за социалната политика, за да може хората с увреждания да получават пари, родителите на първокласниците имат нужда от тези средства, има нужда българският бизнес, добави Станишев.

Не може да се води разговор с протести, които търсят своите цели на всяка цена. Диалогът е необходим, правителството на г-н Орешарски и БСП винаги са били открити за диалог. Това личи и в начина, по който се подготвя изборното законодателство, каза Станишев.

Вигенин: Трябваше да се търси изход, вместо някои да насърчава протестът

Нямаше да стигнем до тази ситуация, ако призивите за диалог бяха приети от всички страни в политическия процес. Това каза пред бТВ въ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com