X
 
 

Варненските съветници поискаха да бъде направен одит на Очна болница

630 0
Варненските съветници поискаха да бъде направен одит на Очна болница
Снимка: Община Варна
На свое заседание постоянната комисия "Здравеопазване" към Варненския общински съвет разгледа проблемите и възможностите за спасяване на Специализираната болница по очни болести за активно лечение.

Едно от основните предложения, които бяха обсъдени, е лечебното заведение да се преструктурира и да премине към Медицински университет – Варна. Според някои от общинските съветници това е най-доброто решение, тъй като университетът разполага с експертен, научен, технологичен и финансов капацитет да развие възможностите на болницата и тя да се превърне в елитен център по офталмология за болнично лечение.

Общински съвет- Варна прие оставката на управителя на Очна болница

На днешната извънредна сесия варненските съветници приеха оставката на д-р Руслан Тошев, като управител на общинската Очна болница...

"Нека да възложим да бъде изгответ обстоен анализ за състоянието на лечебното заведение. Ще бъдат посочени експерти от Община Варна и Медицинския университет, които да направят одит на дружеството и оценка на сградата и на земята под нея", предложи председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Съветниците приеха предложението. Експертите, които те ще определят, ще трябва да определят колко средства са необходими за цялостен ремонт на болницата, за да придобие тя нов облик и да функционира нормално. След като бъде изготвен този анализ, ще се реши каква да е следващата стъпка за Очна болница.

На заседанието на здравната комисия присъства помощник-ректорът на МУ-Варна инж. Деян Грънчаров, който заяви пред местните депутати, че Очна болница е много важна част от преподаването. По думите му,младите студенти имат изключително високи изисквания към условията за обучение и търсят качествено място за придобиване на знания по офталмология.

"Медицинският университет има два пътя за развитие – или възстановяване на авторитета на болницата, или изграждане на собствена база за обучение", заяви още инж. Грънчаров.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално