Внимавайте на пътя: настилките са мокри и заледени

3623
Внимавайте на пътя: настилките са мокри и заледени

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места заснежени и частично заледени, почистени и обработени, съобщиха от МВР.

Дъжд вали в областите: Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Плевен, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и Печинско и по пътя Батак - Доспат, Гоце Делчев - Доспат и Сърница - Доспат.

АМ "Хемус": ОПУ-Шумен от км. 369+000 до км. 373+800 /ляво и дясно платно/ се извършва машинно полагане на износващ пласт; ОПУ-Варна и Шумен: Затворена в участъка от п.в. Каспичан до п.в. Ветрино. Срок 15.12.2012 г. Движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 Ветрино-Провадия до п.в. Ветрино. Пътна настилка суха,на места заледена и обработена.

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І клас и тези с европейска номерация.

Затворени пътища /участъци/ и временно въведени ограничения за движение на МПС:

Всички МПС да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Доспат - Гоце Делчев, Доспат - Сърница, Михалково - Девин и Батак - Доспат.

Всички МПС да са с веригии без ремаркета и полуремаркета по пътя Юндола - Белово, като е забранено и движението на МПС над 10т.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Доспат - Батак, Сърница - Велинград, Аврамово - Юндола - Велинград и Цигов чарк - Ракитово.

Редактор: Е. Гигова

БМВ "кацна" на дърво заради поледицата

От рано сутринта в Казанлъшко превалява слаб дъжд при минусови температури. Пътните настилки са изключително хлъзгави, предаде БГНЕС....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com