Златанова: Приемам отказа на г-н Йорданов и разбирам нерешителността му

12238
Златанова: Приемам отказа на г-н Йорданов и разбирам нерешителността му

Уважавам решението на г-н Иван Йорданов да откаже назначението си за заместник-министър на правосъдието. Това заяви пред Агенция „Фокус” вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по повод решението на консула ни във Франкфурт да не приеме назначение в Министерството на правосъдието.

Вицепремиерът посочи, че кандидатурата на Йорданов е била представена от партийна централа. „След като се запознах с биографията на г-н Йорданов, измежду многото други кандидатури, които имам, счетох, че той е подходящ за поста на заместник-министър”, посочи още правосъдният министър. „Приемам отказа на г-н Йорданов и разбирам нерешителността му. Това са тежки и лични решения, през които и аз съм минала съвсем наскоро и които изискват проява на смелост и отговорност пред държавата”, допълни Златанова.

Златанова: България може да бъде сред последните в ЕС по усвояване на средства

България е застрашена да бъде сред последните в Евросъюза по усвояване на средства от сегашния евробюджет, заяви в Брюксел вицепремиеръ...

По-рано днес правителството обяви, че консулът на България във Франкфурт на Майн Иван Йорданов ще попълни екипа на министъра на правосъдието Зинаида Златанова заедно с Илия Ангелов.

Около час по-късно обаче Йорданов опроверга съобщението на правителствената пресслужба, като съобщи пред Mediapool, че никога не е давал съгласието си. „Имаше неофициално запитване, което съм отклонил. Не съм давал съгласие,” обяснил той в телефонен разговор.

Общото съобщение за назначаването на двамата заместници на Златанова е свалено от сайта на Министерски съвет, но няма информация за отказ от поста на другия зам.-министър Илия Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com