18 часа под земята - вече има опасност за живота на миньорите от "Черно море"

11858
18 часа под земята - вече има опасност за живота на миньорите от "Черно море"
Снимка: БГНЕС

Повече от 40 души са под земята в рудник „Черно море” вече 18 часа. Миньорите протестират ефективно в опит да получат заплатите си, които се бавят заради НЕК.

С всеки изминал час опасността за здравето на миньорите става все по-голяма. Има хора с високо кръвно налягане, праховите частици вече със сигурност стават проблем. Неслучайно нормата за оставане под земята е осем мача, каза началникът на днешната смяна.

Двама от протестиращите миньори в "Черно море" с високо кръвно

Двама от миньорите в мина "Черно море", които започнаха ефективна стачка под земята, бяха извадени на повърхността, защото са вдигнали ...

„Седим като кучета благодарение на отговорните институции, които по цял ден седят на бюрата си и нищо не правят”, каза Николай пред Нова телевизия, един от миньорите на повърхността, които подкрепят колегите си. „Благодарение на министъра на енергетиката и институциите можем да станем трупове под земята”, добави друг миньор. „Къде са държавните мъже – спяха ли спокойно тази вечер? Нека ни види Европа, ставаме за смях”, възмути се трети миньор.

Мина „Черно море” продава въглища на ТЕЦ „Сливен”, откъдето се продава ток на НЕК. Рудникът и ТЕЦ-ът са собственост на Христо Ковачки. На въпрос дали политици са се интересували и са помагали на рудника, миньорите отговориха, че засега няма такива случаи. Ако шефът на НЕК си е взел заплатата за юли, значи криза няма, казаха миньорите и се заканиха да не спират с протеста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com