2 000 първолаци прекрачват прага на 87 обновени класни стаи в Бургас

4235
2 000 първолаци прекрачват прага на 87 обновени класни стаи в Бургас
Снимка: Община Бургас

2000 са първокласниците, които тази година ще прекрачат за първи път училищния праг в Бургас. За сравнение миналата година първолаците бяха 1996, а през 2020 г. – 1867. С тях общият брой на учениците в община Бургас ще бъде 24 366, като през 2021 г. е 24 144, а през 2020 г. – 23 992.

Община Бургас и тази година приготви изненада за най-малките ученици. В първия учебен ден, освен буквара и учебниците, те ще получат 2000 светлоотразителни жилетки, които да ги предпазват на път за училище и картичка с пожелания за първия учебен ден от кмета Димитър Николов.

В Бургас ще се проведе фестивал за документалното историческо кино

За пета поредна година Международния фестивал за документално историческо кино „DOCK“ ще представи в Бургас най-качественит...

„Това е начин да завишим вниманието на шофьорите да пазят децата на пътя. Призовавам и родителите да обличат жилетките на децата си всеки път, когато ги водят и вземат от училище“, сподели кметът Димитър Николов.

Само след два дни първокласниците в Бургас ще влязат в 87 класни стаи, които през това лято бяха напълно обновени и технологично оборудвани при реализацията на четвъртия, последен етап от общинската програма „Първокласно начало“.

От началото досега Община Бургас осигури съвременна образователна среда в общо 360 класни стаи в над 33 училища, включваща модерно обзавеждане и оборудване, таблети, интерактивни панели и разработване на нов образователен софтуер и нови интерактивни методи за работа в клас. Освен това, за последните четири години по програмата 380 учители преминаха квалификация за преподаване със специално разработеното учебно съдържание и новите методики за обучение.

Община Бургас поетапно обновява спортните площадки в училищните дворове. Така в последните няколко години бяха напълно реконструирани пространствата за спорт в ОУ „Елин Пелин“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, АЕГ „Гео Милев“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Пейо К. Яворов“, ПГСИ „Пеньо Пенев“.

Над 400 бургаски деца бяха отличени за завършен курс по програмиране

Общо 430 деца бяха отличени на официална церемония в Международния конгресен център за успешно приключване на второто издание на курса ...

Предстои изграждането на още 4 нови спортни терена в СУ „Епископ Константин Преславски“, ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Любен Каравелов“ и НЕГ „Гьоте“, одобрени по програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища. Освен тях, с чисто нови физкултурни салони до дни ще могат да се „похвалят“ СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника.

Община Бургас има готови проекти и за нови училищни корпуси на Математическа и Френска гимназия, на ОУ „Васил Априлов“ и училището в кв. „Сарафово“, за реализирането на които ще продължи да търси подкрепа от държавата.

За да бъдат напълно готови училищата за началото на новата учебна година, кметът Димитър Николов разпореди на директорите на детските и учебните заведения да обезопасят достъпа до тях, като извършат цялостен оглед на поверените им сгради, прилежащите им дворни и спортни пространства, и състоянието на пътната маркировка и пешеходните пътеки около тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com