Бургарски превозвачи протестират пред летището

24354
Бургарски превозвачи протестират пред летището
Снимка: БГНЕС

Представители на транспортни фирми протестират пред Бургаското летище заради значителното увеличение на годишната такса за престой на паркинг. За този сезон тя е нараснала от 80 на 400 лева за автобуси.

Десет души се включиха в протеста. Сред тях обаче имаше представители на всички по-големи транспортни фирми, които превозват туристи от аеропорта, информира БНР.

Летище Бургас посрещна двумилионния си пътник

Летище Бургас тържествено посрещна пътник 2 000 000 за тази година, която се казва Гудрун Егелер, съобщиха от летището.Юбилейната пътни...

Близо 50 са транспортните фирми, които обслужват туристи. 5 от тях са по-големи и притежават по 20-30 автобуса. За тях това увеличение е непосилно и на този етап те отказват да платят сумата.

Нов модерен терминал и нов голям паркинг бяха построени на Бургаското летище тази година. По всяка вероятност промяната в размера на таксите е заради инфраструктурните подобрения.

За сравнение представителите на транспортните фирми казаха, че на Софийското летище не се налагат такси за престой.

Летище Бургас е предоставило стопанисването на паркинга на външна компания. След проведена тръжна процедура оперирането на паркинга на е предоставено от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД на външна компания „Адонис енд фрог” ООД, която прилага своя ценова политика. Информацията съобщи вчера за „Фокус” Мая Минчева от пресцентъра на аеропорта.

Обновяването на площад "Тройката" в Бургас няма да спира

Няма да спират строителните дейности по реконструкцията на площад „Тройката” и изграждането на подземната улица в Бургас пр...

Тя добави: "Достъпът до летището е неограничен. Престоят на паркинга остава безплатен до 10 минути. Информирани сме от паркинг операторът, че продължава процесът на активно договаряне и сключване на споразумения с автобусните превозвачи за продажба на карти за паркинг на месечна и годишна база".

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com