Бургас открива лятото с регата

1751
Бургас открива лятото с регата
Снимка: varnainfo.bg

Официалното откриване на традиционното ветроходно състезание, организирано от яхтклуб "Черноморец Бургас" и със съдействието на Община Бургас и "Пристанище Бургас" ЕАД, ще бъде в петък 22 юни. Ветроходната регата ще продължи до неделя, когато ще бъдат наградени призьорите в 6-те ветроходни класа.

Очакваните над 160 състезатели, ще се състезават в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, и олимпийските класове - 470 и Фин. Пред Мостика на Бургас ще бъдат разположени 2 състезателни дистанции. Състезателните гонки в клас "Оптимист" ще бъдат на дистанция IODA вариант.

Филм за спасяването на реките показват в Бургас

Тази вечер от 21:00 часа на открита сцена "Охлюва" бургазлии могат да видят филма "Синьо сърце". Прожекцията е с вход свободен и е част...

Голямата атракция тази година ще бъде специалната гонка за призовете на спонсорите, която ще се проведе в акваторията на Пристанището. Бургазлии и гостите на града ще могат да се насладят на ветроходството от "една ръка разстояние", наблюдавайки разположени по пешеходната алея в пристанището - от Фара през Морска гара до Магазията. В състезателното шоу, което ще се проведе в събота между 16 ч. и 18 ч. ще участват децата от клас Оптимист. Такава ветроходна гонка се провежда за първи път в град Бургас и ще бъде реализирана от Яхтклуб "Черноморец Бургас", с неизменната помощ на "Пристанище Бургас" ЕАД и Морска администрация Бургас.

Втората изненада на регатата ще бъде най-добрият хоби готвач в България, победител в най-гледаното кулинарно предаване за 2018г. - бургаския пожарникар Станислав Райчев, който ще награди победителите в етапа и ще подари автографи на многобройните си фенове.

И тази година партньори ще бъдат Бургаска Фотографска Общност, чиито фотографии ще запечатат най-вълнуващите мигове от регата "Черноморец Бургас" 2018.

Съдийският състав и журито на регатата ще са представители на трите ветроходни центрове - Бургаската съдийската колегия от ЯК "Черноморец Бургас", с главен съдия на състезанието Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия. Съдийското жури ще бъде оглавено от международния съдия Георги Паунов от РВСК София, а членове са Бистра Рачева - РВСК Варна и Валентин Николов - РВСК Бургас.

"Фестивалът на пясъчните скулптури" се завръща в Бургас

"Фестивалът на пясъчните скулптури" в Бургас се завръща това лято с нови провокации към туристите и почитателите на това изкуство. През...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

За първи път масов летен Никулден в Бургас

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com