Бургас се нуждае от 1,3 млн. лв. за справяне с щетите от наводненията

30725
Бургас се нуждае от 1,3 млн. лв. за справяне с щетите от наводненията

Община Бургас се нуждае от 1,3 млн. лв. за за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието, което връхлетя района. Това е констатацията на общинския кризисен щаб, който бе свикан снощи от кмета Димитър Николов.

Спешните мерки касаят почистването на наноси, канавки, дерета, паднали дървета, свлечени земни маси, възстановяване на водостоци, на недостъпни пътни участъци, диги, пътни знаци, мантинели, възстановяване на улично осветление, източване на водата от наводнени КПС - та, аварийно укрепване на язовирна стена и др.

Бедственото положение в Габрово и Бургас остава

От днес в община Габрово се възстановяват учебните занятия. Остава обаче в сила бедственото положение, защото обстановката в общината...

Дейностите трябва да бъдат извършени до няколко дни за възстановяване на нормалния ритъм на живот в Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, "Черниците", Сарафово, "Меден рудник", Върли бряг, Лозово, Ченгене скеле, вилно селище "Росенец".

Всички констатации и оценка на щетите са придружени със снимков материал. Неотложният доклад ще бъде изпратен днес до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, информира община Бургас.

Във всички засегнати населени места работят екипи на общинските фирми.

Извън констатираните неотложни дейности, в момента се извършва и пълен опис и оценка на щетите на засегнати обществени сгради и пътни участъци. До няколко дни ще стане ясна общата сума, необходима за аварийно възстановителни дейности. Сред тях са нарушени покривни конструкции, отнесен асфалт, проектиране и възстановяване на опасни мостове и др.

Наводненията в Бургас ще струват над милион

Значителни средства ще са нужни на Бургас и околността за справяне с последствията от наводненията. Става дума за 1,3 млн.лв., съобщи к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com