Български и турски младежи заедно за Странджа

27602
Български и турски младежи заедно за Странджа

На 16 – 19.10. 2014 г. се проведе младежки обмен под мотото „Зелени Дейности“  между ученици от СОУ „Иван Вазов“ гр. Поморие и техни връстници от регион Кърклалери, Турция.  В рамките на четири дни младежите се запознаха с нравите и обичаите в Турция. Младежкият обмен се проведе в образователен център за Странджа в с. Дерекьой.

Заедно младежите слушаха лекции за природата на общата за двете държави планина Странджа, участваха в игри за сплотяване на екип и се учиха да разпознават видовете растения и животни. Като част от обмена беше организирано посещение на училище в гр. Демиркьой, където българските младежи се запознаха с учебната среда и обичаи при нашите съседи.

Йордан Цонев и Калин Тихолов пак изплуваха около "Странджа"

Името на депутата от ДПС и председател на Парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев отново изплува в разследване на „Биволъ&r...

Практически упражнения по екология като запознаване с подземна екосистема в пещерата Дупница и наблюдение на птици в соленото езеро Мерт близо до Инеада, допълниха преживяването на учениците.

За по-доброто опознаване на двете култури бяха организирани традиционни вечери, в които младежите представиха характерни обичаи, музика, танци и храни от родния си край.

Зелените дейности са част от проект Проект „Съвместно опазване на регион Странджа за устойчиво развитие“, изпълняван от „Зелени Балкани – клон Поморие“, в партньорство с турската природозащитна организация DAYKO и сдружение „Европа и Ние“.

Проект „Съвместно опазване на регион Странджа за устойчиво развитие“ има за цел да подобри качеството на живот чрез по-ефективно използване на общите природни ресурси, да акцентира върху привлекателността на Странджа като обект за туризъм, да насърчи опазването на биоразнообразието и общите природни дадености и да намали негативното антропогенно влияние върху околната среда.

Едва 7,3% е изпълнението по европейския проект на ПП "Странджа"

Едва 7,3% има изпълнение на плана по проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа“ до края н...

Проектът е с продължителност 12 месеца и се изпълнява от DAYKO – Фондация за опазване на природата, Турция в партньорство със Сдружение „Европа и ние” - Поморие, и „Зелени Балкани – клон Поморие“.

Проектът се съфинансира от ЕС чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Турция- CCI номер 2007CB16IPO008.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас