X
 
 

Деца от цяла Източна България ще се лекуват в Бургас

1703 0
Деца от цяла Източна България ще се лекуват в Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Нова детска болница ще бъде изградена близо да УМБАЛ Бургас. Предложението, с което се отрежда терен, вече е внесено за разглеждане в общинския съвет. Кметът Димитър Николов обясни:"Осигуряването на терена е първата важна стъпка. Следващата ще бъде изготвянето на технически проект. Предвиждаме новата детска болница да има топла връзка с УМБАЛ Бургас, по подобие на тази между ОУ "Коджакафалията" и сградата на ПМГ/ГРЕ "Раковски". Избраното място е комуникативно и лесно за транспортно обслужване" .

Предвижда се болницата да бъде университетска, предназначена само за малки пациенти, със спешен център и високотехнологично оборудване. Тя ще обедини всички педиатрични специалности на едно място и ще позволи комплексно лечение на децата. В нея ще се лекуват не само пациенти от община Бургас, но и от цяла Източна България. Лечебното заведение ще има 130 легла и отделения по Педиатрия, Гастроентерология, Пулмология, Офталмология, Ушно-носно-гърлени болести, Дерматология, Алергология, различни лаборатория, рехабилитация и други.

Там ще се извършват учебна и научна дейност. Най-малките пациенти ще имат възможност да получат консултации от специалисти които работят в други лечебни заведения.

Предложението за изграждането на медицинския център ще бъде обсъдено и гласувано от общинските съветници на следващото заседание на Общински съвет Бургас.

 

 

 

 

 

Община Бургас обяви денонощен телефон за подаване на сигнали за малки ремонти в града

Звено за спешни малки ремонти към общинско предприятие "Общински имоти" ще бъде създадено в Бургас. Групата от петима души ще трябва да...

 

 

 

 

 

Actualno.com

Етикети:

Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...