X
 
 

Децата трябва да настояват родителите си да им слагат колан

896 0
photo of Децата трябва да настояват родителите си да им слагат колан
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Учебната година за първокласниците от бургаското училище „Елин Пелин“ започна с викторина. Тя бе посветена на начините, по които най-малките жители на града да се придвижват от дома до училище и в други посоки, свързани с новите им задължения.

По този начин Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас отбелязва Европейската седмица на мобилността. В инициативата се включват и служители от сектор „Пътна полиция“, Сдружение „SOS – ПТП“ и Инспектор „Хитами“ ,които по достъпен начин ще покажат на децата как да пресичат улиците, да карат безопасно велосипеди, да настояват родителите да им слагат колан, когато пътуват в автомобил.

В спортните състезания на тема безопасност ще се включат и от детска градина „Звездица-Зорница“, училищата „Антон Страшимиров" и „Михаил Лъкатник. Всяка инициатива е съпроводена от лекция и викторина, от които децата научават правилата, които трябва да спазват на пътя.

Европейската седмица на мобилността е посветена на устойчивата градска мобилност и е подкрепена от Европейската комисия. Началото е дадено през 2002 година, и от тогава въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства. Тази година тема на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“, а мотото „Върви с нас!“. Различните прояви отправят послание, да се ходи пеша и да се кара велосипед, за да бъде за по-добър животът на всички, които живеят в градовете.

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...