Eлектрически велосипед е последната мода в Бургас

2941
Eлектрически велосипед е последната мода в Бургас
Снимка: Thinkstock

Много скоро бургазлии и гости на града ще имат възможност да ползват услугите на модерни електрически велосипеди, които ще се зареждат от слънчеви панели. Любопитната новина обяви на личната си фейсбук страница кметът на Бургас два мандата Димитър Николов, информира Topnovini.bg.

С едно зареждане електропедите ще издържат по няколко часа. Докато въртим педалите, те ще акумулират допълнителна енергия. Освен че ще се харесват на младите хора, електрическите велосипеди ще улеснят придвижването в градска среда и на възрастните хора, които нямат много физическа сила.

Балчик се сдоби с велосипеди за обществено ползване

"Балчик Стрийт Байк" е наречен спортният празник, който ще се проведе на 21 май на площада пред Общината в Балчик, съобщава Дарик нюз. ...

„Представете си как отивате на работа, училище или до университета с електрически велосипед. А на връщане въртите педалите и си правите дневната тренировка. Искам да въведем тази услуга в Бургас. Вече имаме базата, която да надграждаме. Не всичко е безпроблемно, но е факт, че бургаската система за отдаване на обществени велосипеди под наем е единствената в страната и се ползва постоянно. Да, понякога колелетата се крадат, развалят се, но се стараем бързо да отстраняваме пропуските. Голям успех е това, че системата работи с SMS и с дебитна карта”, пише Николов.

Следващата стъпка, която ще бъде направена е да се увеличи броят на велопунктовете към тази система в целия град. Вече има набелязани 30 нови позиции на комуникативни места. Те ще бъдат обсъдени с велообщноста, като ще се изберат поне 15 от тях.

Едновременно с увеличаването броя на велостоянките, към тях ще има прикрепена и колонка за зареждане с електричество, както и с електрически велосипеди, наред с останалите.

 

Община Несебър с нови паркоместа за велосипеди

Нови паркоместа за велосипеди са били в Северния паркинг на Стария град. Идеята е да се насърчи един по-екологичен начин на живот чрез ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com