Има официално обвинение срещу граничния полицай, убил бебе

16217
Има официално обвинение срещу граничния полицай, убил бебе

Окръжна прокуратура - Бургас, внесе в Окръжен съд - Бургас, обвинителен акт срещу граничния полицай Костадин Стоянов за убийството на 11-месечната Красимира Кънева от село Крушевец, съобщиха от прокуратурата.

Стоянов е обвинен, че на десет септември миналата година, около 09:00ч часа, в село Крушевец, с управлявания от него автомобил е навлязъл на тротоара и е причинил смъртта на намиращата се в детска количка Красимира. Полицаят е управлявал автомобила в пияно състояние и след употреба на канабис, в нарушение на Закона за движение по пътищата. Това е установено от направените химически, токсикохимична и биологична експертизи.

При разследването са разпитани 26 свидетели на престъплението, направени за са 4 съдебно-медицински, 2 химически, биологична и физико-химична експертизи за установяване на причините за смъртта на 11 месечното дете.

Обвиняемият Стоянов е служител в системата на правоохранителните органи и това квалифицира деянието му като особено тежък случай. Костадин Стоянов към момента е с мярка за неотклонение "домашен арест".

 

Убиецът на 11-месечната Красимира употребил и канабис

Граничният полицай Костадин Стоянов, който уби 11-месечната Красимира с колата си на 11 септември тази година, е с повдигнато обвинени...

"Няколко пъти исках в тази отсечка да се поставят легнали полицаи, но от общината ми отговаряха, че това е невъзможно, т.к. пътят е международен", каза след инцидента кметът на селото Иван Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас