Медиците в Бургас подкрепят здравната реформа

1321
Медиците в Бургас подкрепят здравната реформа
Снимка: БГНЕС

Ръководителите на здравни заведения в Бургас дадоха мандат на народния представител Семир Абу Мелих да гласува против предстоящия вот на недоверие за политиката водена в здравеопазването.

Медиците подкрепят министър Петър Москов и имат желание реформите в сектора да продължават. Позицията на лечебниците в Бургаско стана ясно по време на първата работна среща между Абу Мелих и здравния сектор, информира "Дарик нюз".

Спешните центрове в 18 области вече разполагат с апарати за телемедицина

Спешните екипи в 18 области вече разполагат с 25 апарати за телемедицина, съобщи министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. За пъ...

„Въвеждаме като практика всички въпроси на колегите от региона да бъдат изпращани директно към мен, за да ги поставям пред министъра на парламентарен контрол или на заседание на Комисията по здравеопазване. Проблемите на сектора в Бургаска област могат да бъдат решавани само ако сме екип. Смятам, че всички се съгласихме с тази теза", коментира Абу Мелих.

„Никога Бургас не е бил толкова обединен в своето собствено здравеопазване, както сега. Никога не е съществувала такава колаборация, диалог, връзка и взаимодействие между най-висшите институции.

Като се започне от парламента, мине се съответно през министерството и местните структури, имайки предвид Областна администрация, РЗИ, Здравната каса, управителите на лечебните заведения в името на пациентите", каза по време на срещата зам.-кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян.

 

Бивш директор на СБР-Баня: Може да си сред авторите на медицинска статия и без да си лекар

В поредица от вече девет материала Actualno.com разкри на своите потребители нередностите, които се случват в едно от най-големите лече...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com