Над 100 лекари от Бургас и региона ще се включат в Националния протест

2225
Над 100 лекари от Бургас и региона ще се включат в Националния протест
Снимка: БГНЕС

Над 100 лекари от Бургас и региона ще се включат в Националния протест в столицата. Това каза за Радио „Фокус” – Бургас д-р Здравко Димитров, зам.-председател на БЛС - Бургас. По неговите думи, част от тях пътуват организирано, а друга – със самостоятелен транспорт. „Медиците протестират заради хаоса, създаден в момента с всички нормативни документи, издадени от министерството.

Настояването ни е да се върне рамковия договор от 2015 година. Ако трябват някакви промени, да се направи анекс, съвместно с Лекарския съюз, а не такова самостоятелно решение на касата, което води до много неразбории основно по обслужването на болните”, поясни д-р Димитров.

Летният театър в Бургас е обновен и готов за новия сезон

Летният театър в Бургас ще посрещне новия концертен сезон напълно обновен. Първите посетители, които още през май ще прекрачат прага му...

„Просто искаме да лекуваме така, както разбираме медицинската професия”, допълни той. По неговите думи, не е необходима оставка на здравния министър. „Това няма да ни помогне, тъй като при смяна на министъра ще има и един шестмесечен период, в който ще продължи този хаос”, категоричен бе медикът.

Националният протест в столицата започва от 15.00 часа на площада пред Министерството на здравеопазването. По думите на д-р Димитров, в болниците се провеждат едночасови протести, като вчера в Бургас е имало такива. В болницата, в която работи д-р Димит

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас