Обявиха бедствено положение в община Приморско*

56113
Обявиха бедствено положение в община Приморско*
Снимка: БГНЕС

Три сигнала за бедстващи хора са получили тази сутрин в община Приморско. Това каза за БТА кметът д-р Димитър Германов. Два от сигналите вече са обработени. Хората са добре. Екип на пожарната и "Гражданска защита" пътуват към третия човек, който се намира в землището на село Веселие. На него спешно също ще бъде оказана помощ, каза още д-р Германов.

Бедствено положение заради обилните валежи бе обявено в община Приморско, съобщи д-р Димитър Германов. Основно потърпевши са Приморско и селата Ясна поляна и Веселие.

Отмениха бедственото положение в Ловеч

Кметът Минчо Казанджиев отмени бедственото положение в Ловеч. Решението беше взето тази сутрин на заседание на Общинския щаб за изпълне...

"Има прекъснато захранване, защото има наводняване на места. Пътят Ясна поляна - Приморско е затворен, има паднали дървета по пътя Приморско, покрай река Ропотамо към Созопол. Има наводнен участък на детелината на Приморско и е спрян централният път Приморско-Южното Черноморие", каза кметът.

Междувременно от информация на Нова телевизия стана ясно, че река Ропотамо е преляла близо до устието. Областният управител на Бургас Павел Маринов обясни, че сериозно наводнени къщи за момента не са открити. Той допълни, че най-вероятно няма да се наложи включване на агрегати.

В ефира на bTV кметът обясни, че има над 12 сигнала за наводнени хотели и къщи, но кметът на Приморско няма информация за евакуирани туристи. За момента общината се справя със собствени сили, но ще вземат решение дали ще искат помощ от екипи в Бургас.

Временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско, поради наводняване и паднали дървета, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Отменено е бедственото положение в община Никола Козлево

Бедственото положение за селата Пет могили, Векилски и Цани Гинчево в община Никола Козлево, което бе в сила до 12.00 часа днес, няма д...

От там съветват водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

Снимка: Архив

*Информацията е обновена в 09:24 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас