Обновяването на площад "Тройката" в Бургас няма да спира

52715
Обновяването на площад "Тройката" в Бургас няма да спира
Снимка: Wild Bulgaria

 

Няма да спират строителните дейности по реконструкцията на площад „Тройката” и изграждането на подземната улица в Бургас през лятото, въпреки туристическия сезон. Дейностите там се финансират с европейски средства по оперативна програма. Това съобщи за „Фокус” зам.-кметът по строителство в община Бургас Костадин Марков.

Той обясни: "Във връзка със сроковете, които ни притискат, няма да бъде спряно строителството, да не говорим, че е опасно да се спират дейностите, особено на подземната улица. Има един член в закона, свързан с неотложност и опасност от аварии, който ни позволява да продължим работата. Единственото, което можем да направим е да ограничим изключително строителната площадка, макар това да е свързано с дискомфорт за изпълнителя, за да може да се преминава и да се ползва в максимална степен площада”.

Морската гара в Бургас не е превърната в склад за скрап и сяра

Директорът на бургаското пристанище Николай Тишев, заяви на пресконференция, че не отговарят на истината твърденията на бургаски народн...

Подземната улица вече е изградена като конструкция. Няма повредени сгради или паметници в близост, и няма нанесени щети. Опасният момент за околните сгради е бил преди два месеца, а в момента улицата конструктивно е изпълнена. „Не очаквам някакви неприятности. Сега с дъждовете може да има причинен дискомфорт, но той в никакъв случай няма да е свързан с опасност за конструкциите за околни сгради”, посочи зам.-кметът.

На въпрос дали подземната улица е достатъчно широка, за да се разминат два автомобила, тъй като се появиха опасения, че това не е така зам.-кметът обясни , че са спазени всички нормативни изисквания. Той добави: „”Проектантите, когато проектират, се водят от нормативни документи. В тези нормативни документи е предвидена ширината на платното и така нататък. Няма как да бъде одобрен проект, ако той не отговоря на съответната нормативна база. Така че ще се разминават две коли”.

Спазват се сроковете по изпълнение на реконструкцията на площад „Тройката” с подземната улица. Крайният срок за изпълнение на обекта е до края на година, но някои от дейностите ще приключат по-рано.

 

Строежът на новата онко поликлиника в Бургас е към края си

Изграждането на модерната четириетажна сграда на новата онко поликлиника с хоспис е към своя край. Постройката, която се намира непосре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com