Общинските съветници в Бургас вдигнаха заплатата на кмета Димитър Николов

5221
Общинските съветници в Бургас вдигнаха заплатата на кмета Димитър Николов
Снимка: БГНЕС

Общински съветници одобриха увеличение на заплатата на кмета на Община Бургас Димитър Николов. Предложението е входирано от Димитър Людиев, председател на групата общински съветници от ПП ГЕРБ. Предлага се месечното възнаграждение на кмета Николов да стане 1800 лв. В докладната записка е посочено, че заплатата на кмета не е променяна от 12 ноември 2007 година, когато с решение на Общинския съвет е определена в размер на 1388 лева, независимо, че многократно е променяна нормативната уредба.

В предложението се казва още, че изменението на заплатата на кмета няма да се отрази на приетия общ фонд на работната заплата на служителите от общината, съобщава "Фокус".

Община Бургас готви програма срещу агресията в училище

Община Бургас започна работа по създаване на програма с общи правила и мерки за повишаване на сигурността в училищата на нейна територи...

Общинските съветници приеха и изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация на Община Бургас, приет с решение на Общински съвет-Бургас по Протокол № 4/04.12.2015 г. В него се казва, че предлаганото изменение на заплатата на кмета на общината няма да се отрази на приетия общ фонд на работната заплата на служителите от общината, одобрен и приет на предходната сесия на общинския съвет. Това обаче не се отнася до възнагражденията на общинските съветници, които са функция от възнаграждението на кмета на общината и председателя на общинския съвет, съгласно Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация на Община Бургас. При запазване на възнаграждение от 70 процента, това ще доведе до невъзможност да се осигурят средства от вече приетия бюджет. Ето защо е необходимо да се определи нов процент в правилника в размер на 54. Определянето на 54 процента, няма да доведе до намаляване на размера на вече получаваните възнагражденията от общинските съветници, а до запазването им.

Едновременно съветниците гласуваха и участие на Община Бургас относно кандидатстване на Регионалния исторически музей и СОУ "Петко Росен" по Програмата Интеррег за трансгранично сътрудничество България – Турция. Одобрени бяха и проектни предложение на общината за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за проект „Модернизиране на инфраструктурата за доставка на минерална вода в квартал „Минерални бани”, гр. Бургас” и проект „КПС и тласкател до изливна РШ пред ПСОВ „Ветрен”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас