Отливът на туристи се усеща по българското Черноморие

10510
Отливът на туристи се усеща по българското Черноморие

Отливът на туристи вече се усеща, ако трябва да сме обективни. Защото руският пазар си е доста стегнат, няма раздвижване. Това каза за „Фокус” Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг и зам.-председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Според нея последните няколко години руснаците са били много силно представени в България. По нейните думи няма, на този етап, кой да ги замени напълно и кой да замести тяхната липса. „В този смисъл се усещат сътресения. От друга страна се засили един полски пазар.

Очертава се труден туристически сезон

Напрежението в Украйна ще се отрази на летния туристически сезон у нас, той ще бъде доста труден. Това заявява в интервю за вестник "Мо...

Поляците в момента са много силно насочени към дестинация България”, каза Иванова. Тя изрази съмнение обаче, че колкото и да са добре ориентирани към нас, надали ще запълнят липсата на руски туристи.Иванова сподели, че много от хотелиерите разчитат, че кризата може да се предотврати, ако вътрешният пазар и българските граждани се насочат към българското Черноморие.

„Поляците имат интерес към България, те сега започват обаче да идват. Май месец поляци не можем да очакваме. Туристите, които бяха през май в курортите специално в Слънчев бряг са немците и англичаните“, съобщи Иванова. И допълни, че руснаци и украинци все пак има, колкото и малко да са те. По думите на Иванова, друга страна, който проявява интерес към страната ни през летните месеци е Унгария.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com