Отново удължиха разследването на атентата в Сарафово

7449
Отново удължиха разследването на атентата в Сарафово
Снимка: БГНЕС

Разследването на бомбения атентат на бургаското летище в Сарафово отново е удължено. Новият срок за приключването му е 25 август, съобщиха от окръжната прокуратура.

Вчера се навършиха три години от трагедията. Тогава 24-годишният ливанец с френски паспорт Мохамад Хасан Ел Хюсеини се взриви в автобус, пълен с туристи, уби петима израелски граждани и българския шофьор Мустафа Кьосов и сам загина. За организатор бе посочено военното крило на ливанската групировка "Хизбула".

До момента не са открити съучастниците на камикадзето, които с дистанционно са задействали бомбата - Мелиад Фарах и Хасан Ал-Хадж Хасан. От Ливан са съобщили, че нямат информация за местонахождението им. В Австралия, където единият от участниците в атентата е бил през 2010-2011 г., няма данни той да пребивава в момента там, пише "Преса".

Терористите се издирват из целия свят, включително и чрез Интерпол. Чака се информация от Международните сили за полицейско сътрудничество. "Целият случай е изяснен, няма въпросителни. Остава да се открият съучастниците", казаха разследващите.

От прокуратурата в Бургас не коментираха възможността обвинения срещу атентаторите да бъдат повдигнати задочно (в тяхно отсъствие).

В понеделник на бургаското летище ще се състои възпоменателна церемония за загиналите израелци. Тя ще е при засилени мерки за сигурност. Панихидата няма да се проведе в деня на терористичния акт. На нея ще присъстват посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз и близки на жертвите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com