X
 
 

Селото на Толстой отново приюти дърворезбари

1788 1
photo of Селото на Толстой отново приюти дърворезбари
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Приключи пленерът „Скулптура в дърво“, който над 30 години се провежда в село Ясна поляна, община Приморско.

Тази година в симпозиума участваха художниците Николета Иванова, Никола Диков, Светлозар Чавдаров, Ивайло Милчев и Владимир Мичев. Авторите творят в продължение на 20 дни, като използват цялата си творческа енергия, талант и опит за да покажат най-доброто и да експериментират.

По традиция, част от произведенията на художниците остават в Приморско и Ясна поляна и превръщат населените места в галерии на открито.

Изкуствоведът Марияна Илиева, коментира творбите и ги определи като провокативни, с модерен поглед към дървопластиката.

Паралелна проява е „Детски пленер на изкуствата ‘2019“, в който участваха 50 деца на възраст от 6 до 16 години.

Те изучаваха различни техники, между които декупаж, рисуване върху платно на тема „АЗ“, която им даде възможност да изразят себе си чрез изкуството.

Малките участници в пленера научиха как се изработва черга, декорирана с конци от вълна, с орнаменти на традиционната българска шевица.

Децата рисуваха пейзаж, абстракция, живопис и графика.

Всички творби са изложени пред НЧ „Лев Н. Толстой 1926″ в село Ясна поляна и промениха пространството с помощта на изкуството.

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    А знаете ли, че: Толстой е писал на френски! !00% от средновековната руска литература е писана на български; а 46% от т.н. "ласическа" руска литература е писана на френски и немски! Това е така, защото руския език е диалект на българския - Русский язык — диалект болгарского - http ://politiko.ua/blogpost98286
Последно в Актуално