Служители на НАП ще следят оборотите на Spirit of Burgas

4726
Служители на НАП ще следят оборотите на Spirit of Burgas

Екипи на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас ще извършват засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на започващия тази вечер в Бургас фестивал Spirit of Burgas.

Под активно наблюдение ще бъде както фестивалната зона, така и търговските обекти, разположени в близост, информират от НАП.

Служителите на НАП вече с униформи с логото на агенцията

Инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП), които проверяват търговски обекти, вече ще са облечени с униформи. От приходна...

Целта на данъчните е реализираните обороти по време на двудневния фестивал да бъдат изцяло на светло и съответно обложени с дължимия данък в реален размер. По време на контролните действия служителите на приходното ведомство ще бъдат изцяло разпознаваеми. Те ще са със сини блузи с надписите на агенцията. "Няма какво да крием, контролът ни е видим, желанието ни е бизнесът да работи спокойно в пика на сезона, но същевременно да знае, че НАП следи отблизо за оборотите и за спазването на данъчните и осигурителните закони" коментира директорът на териториалната дирекция на НАП в Бургас Татяна Кънчева, пише Expert.bg.

Продължава засиленият контрол на НАП по българското Черноморие по време на активния летен туристически сезон. Само за месец юли по Южното Черноморие са извършени 610 проверки, при които са съставени 67 акта. Най-типичното нарушение е неиздаването на касова бележка.

От приходното ведомство напомнят, че от 21 юли е в сила изискването търговците и институциите да заменят билетите с касови бележки и да отчитат продажбите чрез фискални устройства, свързани дистанционно с НАП. Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави единствено в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, а също и при продажбата на билети, фишове и талони за участие в хазартни игри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас