Слънчев бряг откри официално туристическия сезон

2240
Слънчев бряг откри официално туристическия сезон
Снимка: Pixabay

Туристическият сезон в най-големия български летен курорт Слънчев бряг бе официално открит тази нощ. На изискан коктейл министърът на туризма Николина Ангелкова и изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров дадоха символично начало на сезона, предаде БГНЕС.

Край брега представители на туристическия бранш си пожелаха силен сезон и безаварийно лято. "Слънчев бряг съществува вече 60 години и е известен по света като приятна плажна дестинация", напомни на присъстващите водещият Ники Кънчев.

Откриха разширения участък от пътя Слънчев бряг - Бургас

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков официално отвориха четирилентовия път Поморие...

Лято 2018-та стартира с 20 дни по-рано заради новите самолетни полети до летище Бургас. Министър Николина Ангелкова направи положителна прогноза за сезона. Макар да е регистриран спад на руските туристи, има увеличение на тези от Чехия, Полша и Великобритания.

„Много завишен е интересът от страна на САЩ, както и от страна на френските туристи по Черноморието, които от доста време посещават нашата страна. По отношение на азиатските туристи също отбелязваме голям ръст, но на фона на конкретните данни, те са малко”, увери присъстващите министър Ангелкова. "Страната ни е предпочитана също от израелските туристи, при които отново е отбелязан ръст. Първите туристи у нас традиционно и тази година бяха от Израел и Румъния".

„Имаме туристи които всяка година идват по няколко пъти за един сезон, а това говори достатъчно. Те са спокойни и им харесва и затова се връщат отново следващата година”, подчерта туроператорът Виолета Глухова, която работи основно с туристи от Израел.

Пред бранша бе представено и ново иновативно мобилно приложение в помощ на туристите. Приложението за мобилни телефони Sunny Beach SmartPass е разработено за удобство и чрез него гостите у нас ще се ориентират по-лесно за обектите, ще получават информация за събитията в курорта, за цени на услуги, телефони на спешни центрове и посолства. „Слънчев бряг“ АД е инвестирал над 1,6 млн лева в подготовката за новия сезон.

Между 5 и 10 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на родните плажове

Повече от половината българия няма да почиват през лятото, но какви цени да очакват тези, които все пак ще се отдадат на летен релакс и...

„ Необходимо е да има такава интерактивна карта, която да дава местоположение и достатъчно информация на туристите. Разбира се, това ще бъде безплатно. Надявам се с годините да го усъвършенстваме и надграждаме и то да бъде в полза на туристите,” каза изпълнителният директор на АД”Слънчев бряг” Златко Димитров.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com